Επιλογές της θεραπείας της παχυσαρκίας να επιλέξει

Υπάρχουν ορισμένες επιλογές θεραπείας παχυσαρκίας. Ανεξάρτητα από τον τύπο ή τον συνδυασμό θεραπειών που επιλέγετε, ωστόσο, η ρύθμιση του στόχου είναι σημαντικό μέρος του σχεδίου. Ενώ πολλοί άνθρωποι θα θέλουν να χάσουν βάρος, θα είναι πολύ λιγότερο από 3% έως 5%. Μια θεραπεία παχυσαρκίας λειτουργεί καλύτερα αν είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες ενός ατόμου. Το σχέδιο θεραπείας για ένα άτομο ακολουθεί, η απώλεια βάρους θα είναι πιο αποτελεσματική και υγιής μακροπρόθεσμα.

Τι είναι η παχυσαρκία

Η παχυσαρκία είναι μια σοβαρή, αρνητική επίδραση σε πολλά συστήματα στο σώμα σας. Τα άτομα που είναι υπέρβαρα ή έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν σοβαρές καταστάσεις, όπως:

  • Καρδιακές παθήσεις.
  • Διαβήτης τύπου 2.
  • Ασθένεια των οστών και των αρθρώσεων.

6 πιθανές επιλογές για θεραπεία παχυσαρκίας

Η παχυσαρκία μπορεί να αριθμείται για λόγους, όπως η διατροφή, ο καθιστικός τρόπος ζωής, οι γενετικοί παράγοντες, οι συνθήκες υγείας ή η χρήση ορισμένων φαρμάκων. Ορισμένες επιλογές θεραπείας παχυσαρκίας μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να επιτύχουν και να διατηρήσουν ένα κατάλληλο βάρος.

  • Διατροφικές αλλαγές.

Ένας λόγος για τον οποίο υπερβολικό βάρος και λίπος είναι ένα άτομο που καταναλώνει περισσότερες θερμίδες από ό, τι χρησιμοποιούν. Με τον καιρό αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους. Η μείωση της πρόσληψης επεξεργασμένων, εκλεπτυσμένων και έτοιμων φαγητών υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη και λίπος, ενώ αυξάνεται η κατανάλωση δημητριακών ολικής αλέσεως και άλλων τροφίμων υψηλής περιεκτικότητας σε ίνες – όπως τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά – μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο να χάσει βάρος.

  • Φυσική δραστηριότητα

Αυτό μπορεί να χρειαστεί χρόνος. Για να χάσετε μία λίβρα λίπους, ένα άτομο πρέπει να κάψει 3.500 θερμίδες. Οι καλύτεροι τρόποι να αρχίσετε να ενεργοποιείτε περιλαμβάνουν: o Περπατώντας βιαστικά. o Κολύμπι. o Χρησιμοποιώντας τις σκάλες αντί του ανελκυστήρα. o Η έξοδος από το λεωφορείο ή το τρένο είναι μια στάση νωρίτερα και περπατάει το υπόλοιπο της διαδρομής. o Κάνουν δουλειές όπως η κηπουρική, οι οικιακές εργασίες ή το περπάτημα στο σκυλί.

  • Φάρμακα απώλειας βάρους.

Ένας γιατρός θα συνταγογραφήσει μερικές φορές φάρμακα συνήθως το κάνουν μόνο αν: o Οι διατροφικές αλλαγές και η άσκηση δεν έχουν προκαλέσει απώλεια βάρους. o Το βάρος του ατόμου ενέχει σημαντικό κίνδυνο για την υγεία του.

  • Χειρουργική.

Η απώλεια βάρους, ή bariatric, χειρουργική επέμβαση περιλαμβάνει την αφαίρεση ή την κατανάλωση τόσων τροφίμων ή απορροφά όσες θερμίδες όπως και πριν. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τα άτομα να χάσουν βάρος και επίσης να μειώσουν τον κίνδυνο υψηλής πίεσης του αίματος, διαβήτη τύπου 2 και άλλες πτυχές του μεταβολικού συνδρόμου που μπορεί να εμφανιστούν με την παχυσαρκία. Η χειρουργική επέμβαση μπορεί είτε να κάνει το στομάχι μικρότερο, μπορεί να παρακάμψει το τμήμα του πεπτικού συστήματος.

  • Ορμονική θεραπεία.

Η ορμονική θεραπεία μπορεί να είναι μια μέρα για να βοηθήσει άτομα με παχυσαρκία. Οι επιστήμονες που δημοσίευσαν τη μελέτη του 2014 σημείωσαν ότι το τμήμα της επιτυχίας της βαριατρικής χειρουργικής μπορεί να είναι η επίδραση που έχει στις ορμόνες του εντέρου. Οι ιμάντες των ορμονών μπορούν να οδηγήσουν σε μυθιστορήματα, μη χειρουργικές επιλογές. Οι ερευνητές προτείνουν ότι ορισμένες ορμόνες θα μπορούσαν να παρέχουν αποτελεσματική θεραπεία.

  • Καθαρισμός λευκών λιπωδών κυττάρων.

Οι επιστήμονες αναζητούν τρόπους για να επαναπρογραμματίσουν τα κύτταρα λευκού λίπους, έτσι ώστε να έχουν περισσότερα από αυτά τα καφέ λιπαρά κύτταρα. Ονομάζουν αυτό το “beiging” λιπώδη κύτταρα. Εάν μπορούν να το κάνουν αυτό, μπορούν να παράγουν θεραπεία που μπορεί να προκαλέσει το σώμα να καίει λίπος πιο γρήγορα.

Αποτροπή της επαναφοράς βάρους μετά από θεραπεία παχυσαρκίας

Δυστυχώς, είναι η κοινή ανάκτηση βάρους ανεξάρτητα από τις μεθόδους θεραπείας παχυσαρκίας που δοκιμάζετε. Εάν παίρνετε φάρμακα απώλειας βάρους, μπορεί να ξανακερδίσετε το βάρος όταν σταματήσετε να τα παίρνετε. Ίσως να ξανακερδίσετε το βάρος μετά από χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι προσπάθειές σας για απώλεια βάρους είναι μάταιες. Παρακολουθήστε τη σωματική σας δραστηριότητα, εάν σας βοηθά να παραμείνετε υποκινούμενοι και σε πορεία. Καθώς χάνετε βάρος και κερδίζετε καλύτερη υγεία, μιλήστε στο γιατρό σας σχετικά με τις πρόσθετες δραστηριότητες που μπορεί να κάνετε και, ενδεχομένως, πώς θα δώσετε ώθηση στη δραστηριότητα και την άσκησή σας. Η λήψη ενός συγκεκριμένου συμπληρώματος είναι επίσης ένας αποτελεσματικός τρόπος για τη θεραπεία της παχυσαρκίας και για την αποφυγή επαναφοράς του βάρους. Ένα από τα καλύτερα συμπληρώματα για τη διαχείριση της παχυσαρκίας είναι το PhenQ επειδή είναι φτιαγμένο με υψηλής ποιότητας φυσικά συστατικά. Τα συστατικά του PhenQ έχουν αποδειχθεί ότι όχι μόνο καίγονται λίπος και σταματούν την παραγωγή λιπών, αλλά και καταστέλλουν την όρεξή σας, ενισχύουν την ενέργειά σας και βελτιώνουν τη διάθεσή σας. Τα οφέλη της PhenQ ως ένα από τα καλύτερα προϊόντα απώλειας βάρους στον κόσμο. Για να πάρετε το αυθεντικό PhenQ, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>