Εξερευνώντας τα οφέλη του πικολινικού χρωμίου

Το πικολινικό χρώμιο είναι ένα σημαντικό ιχνοστοιχείο που απαιτείται για την καλή λειτουργία του ανθρώπινου σώματος. Εδώ θα διερευνήσουμε τα οφέλη του πικολινικού χρωμίου. Το πικολινικό χρώμιο είναι απαραίτητο για την επεξεργασία μεταβλητών μορφών υδατανθράκων και λιπαρών στοιχείων. Η πρωταρχική δουλειά του είναι να βοηθά τα κύτταρα του σώματός σας να ανταποκρίνονται κατάλληλα στην ινσουλίνη. Το πικολινικό χρώμιο επιτρέπει στην ινσουλίνη να καθιστά εύκολα τη ζάχαρη αίματος στα κύτταρα με τη μορφή βασικού καυσίμου του σώματος.

Τι είναι πικολινικό χρώμιο

Το χρώμιο είναι ένα βασικό μεταλλικό σώμα που χρειάζεται το σώμα σας σε μικρές ποσότητες. Όταν συνδυάζεται με πικολινικό οξύ, αναφέρεται ως πικολινικό χρώμιο και πωλείται ως συμπλήρωμα διατροφής. Χρησιμοποιείται για την πρόληψη ανεπάρκειας χρωμίου, η οποία μπορεί να αναπτυχθεί ως αποτέλεσμα κακής διατροφής, άγχους και γήρανσης. Μαζί με την πρόληψη της έλλειψης χρωμίου, το πικολινικό χρώμιο έχει βρεθεί ότι έχει πολλά οφέλη για ορισμένες ιατρικές καταστάσεις. Τα πιο σημαντικά σημάδια που μπορεί να χρειαστείτε πικολινικό χρώμιο συνήθως περιλαμβάνουν τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. Αυτά τα σημεία περιλαμβάνουν κυρίως υψηλή αντίσταση στην ινσουλίνη και χαμηλή ανοχή στη γλυκόζη. Το πικολινικό χρώμιο μπορεί επίσης να συμβάλει στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων χρωμίου στους ηλικιωμένους, δεδομένου ότι η κατακράτηση χρωμίου τείνει να μειώνεται με την ηλικία. Οι διατροφικές ανεπάρκειες του χρωμίου είναι σπάνιες και γενικά περιορίζονται σε ασθενείς που τρέφονται ενδοφλέβια για μεγάλες περιόδους χωρίς να λαμβάνουν συμπληρώματα χρωμίου.

Χρήσεις πικολινικού χρωμίου

Η κύρια χρήση του πικολινικού χρωμίου ως συμπλήρωμα υγείας είναι συνήθως η υποστήριξη της ικανότητας του οργανισμού να διαχειρίζεται υγιή επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Επιπλέον οφέλη από το πικολινικό χρώμιο περιλαμβάνουν τη διαχείριση της υγιεινής χοληστερόλης, την υγεία της καρδιάς και την υποστήριξη του νευρικού συστήματος.

Οφέλη για την υγεία από πικολινικό χρώμιο

Μπορεί με βεβαιότητα να δηλωθεί ότι το πικολινικό χρώμιο έχει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προώθηση της απώλειας βάρους, στη μείωση της κατάθλιψης, στην αντιμετώπιση του διαβήτη και στην πρόληψη των επιζήμιων καρδιακών παθήσεων. Ως εκ τούτου, το χρώμιο σε μορφή πικολινικού χρωμίου έχει αναλάβει το ρόλο ενός δημοφιλούς συμπληρώματος, ενώ οι προμηθευτές του έχουν πολλούς ισχυρισμούς για την υγεία.

  • Το χρώμιο βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι το χρώμιο μπορεί να ομαλοποιήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, να βελτιώσει τη χρήση του σακχάρου στο αίμα και να μειώσει τις απαιτήσεις ινσουλίνης σε ασθενείς με δυσανεξία στη γλυκόζη και αντίσταση στην ινσουλίνη.

  • Επίπεδα χρωμίου και χοληστερόλης.

Το πικολινικό χρώμιο παρέχει επίσης οφέλη στο μεταβολισμό των λιπών. Αρκετές μελέτες έχουν διερευνήσει τις επιδράσεις του χρωμίου στα λιπιδικά προφίλ. Ορισμένες από αυτές τις μελέτες ανέφεραν μειώσεις των τριγλυκεριδίων, έως και 32%, και μειώσεις της ολικής και της LDL χοληστερόλης. Αυτά τα θετικά αποτελέσματα σημειώθηκαν όταν μελετήθηκε ο κίνδυνος καρδιακής νόσου σε υγιείς ανθρώπους και σε άτομα με διαβήτη ή δυσανεξία στη γλυκόζη.

  • Το χρώμιο μειώνει τις επιθυμίες των υδατανθράκων.

Σε μία μελέτη, αποδείχθηκε ότι η λήψη μόνο 600 μικρογραμμαρίων πικολινικού χρωμίου για 8 εβδομάδες μείωσε σημαντικά την επιθυμία των υδατανθράκων. Τα άτομα που είχαν τους σοβαρότερους πόθους υδατανθράκων γνώρισαν τα καλύτερα αποτελέσματα. Όταν το σάκχαρο του αίματος είναι χαμηλό, η κίνηση για την αναζήτηση σακχάρων και αμύλων ενισχύεται και υπάρχει μια τάση να καταναλώνουμε υπερβολικά θερμίδες. Αν και δεν εξετάζονται σε αυτή τη μελέτη, η συμπλήρωση χρωμίου μπορεί να έχει βοηθήσει στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και να μειώσει την επιθυμία για τροφές με υδατάνθρακες.

  • Το χρώμιο καταπολεμά το σωματικό λίπος.

Ορισμένα διπλά τυφλά, ελεγχόμενα με εικονικό φάρμακο πειράματα έχουν δείξει ότι η συμπλήρωση χρωμορίου πικολινικού μειώνει τη μάζα λίπους, αυξάνει την άπαχη σωματική μάζα και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους.

  • Το χρώμιο καταπολεμά την αντίσταση στην ινσουλίνη.

Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι το χρώμιο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη σηματοδότηση της ινσουλίνης. Η κακή σηματοδότηση της ινσουλίνης ή η αντίσταση στην ινσουλίνη είναι μια επικρατούσα κατάσταση που συμβάλλει στην παχυσαρκία και σε πολλά άλλα μεταβολικά προβλήματα που προδιαθέτουν τους ανθρώπους στον διαβήτη και στις καρδιακές παθήσεις. Επομένως, οτιδήποτε καταπολεμά την αντίσταση στην ινσουλίνη (όπως η άσκηση) θεωρείται γενικά ως προαγωγή της υγείας.

Συνιστώμενη δοσολογία για την απόκτηση οφέλους πικολινικού χρωμίου

Πρόσφατα ερευνητικά έργα και οι περισσότερες βιβλιογραφίες συνιστούν ότι η συμπλήρωση του πικολινικού χρωμίου πρέπει να είναι μεταξύ 50 και 300 mcg για μια επαρκή δίαιτα 2000 θερμίδων. Ωστόσο, η κατανάλωση πικολινικού χρωμίου σε αυτή τη συγκεκριμένη δόση δεν προκαλεί καμία επιβλαβή παρενέργεια. Επομένως, εάν πάσχετε από ένα χρόνιο πρόβλημα παχυσαρκίας, υψηλού σακχάρου στο αίμα και επιπλέον καρδιακά προβλήματα τότε θα πρέπει να δοκιμάσετε σίγουρα μια συνιστώμενη δόση πικολινικού χρωμίου και να παρατηρήσετε τα οφέλη της στη συνολική σας φυσιολογική κατάσταση. Κάντε κλικ στο banner παρακάτω, εάν θέλετε να βρείτε περισσότερα οφέλη για την υγεία που προσφέρει το πικολινικό χρώμιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>