Εισαγωγή στο συμπλήρωμα goji

Έχετε ακούσει ποτέ για το συμπλήρωμα goji; Λοιπόν, είναι ένα συμπλήρωμα από τα μούρα goji που θεωρούνται συχνά ως superfood. Τα μούρα Goji είναι επίσης γνωστά ως φράουλες wolfberries και lycium, που προέρχονται από τα φυτικά είδη Lycium chinensis και L. barbarum. Τα μούρα Goji είναι ευρέως διαθέσιμα ως φρούτα και χυμούς. Έρχονται επίσης ως συμπλήρωμα με τη μορφή κάψουλων, βάμματα και άλλα τυποποιημένα εκχυλίσματα. Το συμπλήρωμα μούρων Goji μπορεί να προσφέρει ποικίλα οφέλη για την υγεία, αλλά θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να συζητήσετε τη σωστή δοσολογία.

Τι είναι τα μούρα goji καλό για

Για περισσότερα από 2.000 χρόνια, τα μούρα goji έχουν χρησιμοποιηθεί για πολλαπλά οφέλη υγείας στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική. Στην πραγματικότητα, η πρώτη καταγεγραμμένη χρήση του ήταν το 200 π.Χ. και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα – αλλά γιατί; Τα μούρα Goji, επίσης γνωστά ως “φρούτα wolfberry”, έχουν χαμηλές θερμίδες και λίπος. Αυτή η σούπερ τροφή ήταν το θέμα μιας επιστημονικής μελέτης και έδειξε αυξημένες εκτιμήσεις για επίπεδα ενέργειας, αθλητικές επιδόσεις, ποιότητα ύπνου, ευκολία αφύπνισης, ικανότητα εστίασης στις δραστηριότητες, ψυχική οξύτητα, ηρεμία, αισθήματα υγείας, ικανοποίηση και ευτυχία, και μείωσε σημαντικά την κόπωση και το άγχος. Σε σύγκριση με άλλα φρούτα, τα μούρα goji έχουν υψηλά επίπεδα αμινοξέων (πρωτεΐνες), τα οποία είναι σπανιότερα στα φρούτα. Κάθε μερίδα έχει περίπου 4 γραμμάρια πρωτεΐνης, 18 διαφορετικά αμινοξέα και πάνω από 20 άλλα ιχνοστοιχεία, όπως ψευδάργυρο, σίδηρο, φώσφορο και ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β12). Ουγγιές για ουγκιά, μούρα goji προσφέρουν περισσότερη βήτα-καροτίνη από τα καρότα και περισσότερο σίδηρο από τη σόγια και το σπανάκι, γεγονός που τους καθιστά εξαιρετική πηγή για να αποτρέψουν την έλλειψη σιδήρου.

Τι κάνει το συμπλήρωμα goji τόσο καλό

Τα μούρα Goji ονομάζονται συχνά superfood επειδή περιέχουν χημικές ενώσεις που ονομάζονται φυτοχημικά που παράγονται από τα φυτά. Τα φυτοχημικά προϊόντα στα μούρα goji περιλαμβάνουν πολυσακχαρίτες, β-καροτένιο και ζεαξανθίνη. Οι πολυσακχαρίτες αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό του μούρου Goji. Αυτές είναι μια σημαντική πηγή διαιτητικών ινών. Οι πολυσακχαρίτες στο συμπλήρωμα goji μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ανοσολογικής λειτουργίας και στην αύξηση της συνολικής αντιοξειδωτικής δραστηριότητας στο σώμα. Το β-καροτένιο είναι υπεύθυνο για την πορτοκαλί-κόκκινη χρωστική ουσία στα μούρα goji. Το β-καροτένιο είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των ματιών, την υγεία των οστών, την υγεία του δέρματος και την κυτταρική ανάπτυξη. Η ποσότητα βήτα-καροτίνης στα μούρα goji είναι από τα υψηλότερα από όλα τα βρώσιμα φυτά. Η ζεαξανθίνη παίζει σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος. Πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι η ζεαξανθίνη μπορεί να αποτρέψει την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, μια προοδευτική εξασθένιση της όρασης που συμβαίνει όταν το κεντρικό τμήμα του αμφιβληστροειδούς ή η ωχρά κηλίδα επιδεινώνεται.

Πριν προσθέσετε goji συμπλήρωμα στη διατροφή σας

Πάντα να μιλάτε στο γιατρό σας προτού αρχίσετε να λαμβάνετε συμπληρώματα goji. Πρέπει να ξέρετε ότι τα μούρα goji μπορεί να αλληλεπιδράσουν με τα φάρμακα που παίρνετε αυτή τη στιγμή. Είναι καλύτερα να αποφύγετε την προσθήκη συμπληρώματος goji στη διατροφή σας εάν:

  • Έχετε χαμηλό σάκχαρο στο αίμα.
  • Χρησιμοποιήστε αραιωτικά αίματος όπως η βαρφαρίνη.
  • Έχετε χαμηλή ή υψηλή αρτηριακή πίεση.
  • Έγκυες ή θηλάζουσες.
  • Αλλεργική στο φρούτο.

Το συμπλήρωμα Goji γενικά περιέχει επίσης πολύ υψηλά επίπεδα βιταμίνης Α. Μπορεί να θέλετε να περιορίσετε το ποσό που λαμβάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο τοξικότητας της βιταμίνης Α. Κάντε κλικ στο banner παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το συμπλήρωμα goji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>