Είναι υγιές να καταναλώνετε πρωτεΐνη ορού γάλακτος για πρωινό;

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση πρωτεΐνης ορού γάλακτος για το πρωινό είχε ισχυρή επίδραση στην απώλεια βάρους, την κορεσμό και τις αιχμές του σακχάρου μετά το γεύμα. Η μελέτη αξιολόγησε ορισμένους υπέρβαρους και παχύσαρκους ανθρώπους με αιχμές του σακχάρου στο αίμα. Ζητήθηκε από αυτούς να καταναλώσουν ένα μεγάλο πρωινό, ένα μεσημεριανό γεύμα και ένα ελαφρύ δείπνο. Αυτό που έτρωγαν είναι κυρίως πρωτεΐνη ορού γάλακτος, με τη μορφή κούνημα ή άλλες μορφές. Οι άνθρωποι που είχαν την πρωτεΐνη ορού γάλακτος για πρωινό είχαν χάσει σημαντικό βάρος, ανέφεραν λιγότερη πείνα και είχαν χαμηλές αιχμές αίματος μετά το γεύμα.

Πρωτεΐνη ορού γάλακτος

Η σκόνη πρωτεΐνης ορού γάλακτος, η οποία αποτελεί υποπροϊόν του γάλακτος κατά την παραγωγή τυριού, προκάλεσε μεγαλύτερη κορεσμό και μείωση των αιχμηρών γλυκόζης μετά από τα γεύματα σε σύγκριση με άλλες πηγές πρωτεΐνης, όπως τα αυγά, η σόγια ή ο τόνος. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος έχει υψηλότερη αναλογία αμινοξέων διακλαδισμένης αλυσίδας από την καζεΐνη και είναι πιο διαλυτή στο όξινο περιβάλλον του στομάχου, οδηγώντας σε πιο γρήγορη πέψη. Ως εκ τούτου, ονομάζεται “γρήγορη” πρωτεΐνη ενώ η καζεΐνη είναι μια “αργή” πρωτεΐνη. Λόγω της μεγαλύτερης διαλυτότητας, της ταχύτερης πέψης και των υψηλότερων συγκεντρώσεων αμινοξέων στο πλάσμα, ο ορός γάλακτος φαίνεται να είναι μια ευνοϊκότερη πρωτεΐνη για να παρέχει θρεπτικά και λειτουργικά οφέλη.

Πρωτεΐνη ορού γάλακτος για πρωινό: είναι τέλεια επιλογή

Οι μελέτες δείχνουν ότι πρωτεΐνη ορού γάλακτος για πρωινό καταστέλλει την πείνα σας, περιορίζει την όρεξή σας και συνθλίβει τους πόθους. Το πρωινό συχνά έχει χαμηλή προτεραιότητα στους περισσότερους ανθρώπους. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος σε σκόνη παρέχει ένα γρήγορο γεύμα για να παραμείνετε γεμάτες, εστιασμένες και υπέροχες όλο το πρωί. Ένα κούνημα σκόνης πρωτεΐνης ορού γάλακτος μπορεί ακόμη και να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Η αντικατάσταση του γεύματος μπορεί με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα να παράγει σημαντική βιώσιμη απώλεια βάρους και να βελτιώσει τους παράγοντες κινδύνου της νόσου που σχετίζονται με το βάρος. Σοβαρά, υπάρχουν άτομα που δεν κάνουν τίποτα άλλο από ένα κούνημα πρωτεΐνης ορού γάλακτος για γρήγορη, διαρκή απώλεια λίπους. Εκτός από τη γρήγορη, εύκολη και καύση λίπους, τα πρωτεΐνες ορού γάλακτος γίνονται μια βολική, υγιεινή επιλογή είτε ταξιδεύετε είτε βρίσκεστε στο δρόμο είτε χαλάτε στο γραφείο σας.

Πώς πρωτεϊνών ορού γάλακτος για πρωινό σας βοηθά να χάσετε βάρος

Η υψηλή πρωτεΐνη ορρού γάλακτος για πρωινό μπορεί να μειώσει την όρεξη και τους πόθους. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να χάσετε λίπος στην κοιλιά. Η διατροφική πρωτεΐνη είναι αντιστρόφως σχετική με το λίπος της κοιλιάς, που σημαίνει την πιο υψηλή ποιότητα πρωτεΐνης που τρώτε, τόσο λιγότερο λίπος στην κοιλιά έχετε. Μια μελέτη των παχύσαρκων, κάποιες έφηβες έδειξαν ότι η αντικατάσταση ενός πρωινού με βάση σιτηρά με γεύμα με βάση το τυρόγαλα οδήγησε σε σημαντικά μεγαλύτερη απώλεια βάρους. Η πρωτεΐνη είναι, στην πραγματικότητα, το πιο σημαντικό θρεπτικό συστατικό για την απώλεια βάρους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το σώμα χρησιμοποιεί περισσότερες θερμίδες για να μεταβολίσει την πρωτεΐνη, σε σύγκριση με το λίπος ή τους υδατάνθρακες. Η πρωτεΐνη επίσης σας κρατάει εντονότερη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τελικές λέξεις

Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος δεν είναι πλέον μόνο ένα ποτό για την προπόνηση του bodybuilding. η πρωτεΐνη ορού γάλακτος κερδίζει την αναγνώριση ως βασικό λειτουργικό φαγητό για την υγεία. Η πρωτεΐνη του ορού γάλακτος έχει επίσης αποδειχθεί ότι έχει ευεργετικά αποτελέσματα για τους διαβητικούς ασθενείς, όπως η αύξηση της έκκρισης ινσουλίνης και κρεατίνης, η επιβράδυνση της γαστρικής κένωσης και η μείωση της όρεξης και της κατανάλωσης ενέργειας. Αυτές οι ιδιότητες υποδεικνύουν τη δυνατότητα για ορό γάλακτος στη διαχείριση του διαβήτη τύπου 2. Λοιπόν, αν θέλετε να χάσετε βάρος και να βελτιώσετε τη συνολική υγεία σας, τότε απλά αρχίστε να καταναλώνετε πρωτεΐνη ορρού γάλακτος για πρωινό. Κάντε κλικ στο παρακάτω έμβλημα για να βρείτε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να φτιάξετε νόστιμα γεύματα με βάση το τυρόγαλα για το καθημερινό σας πρωινό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>