Είναι πρωτεΐνη ορού γάλακτος για χορτοφάγους;

Αναρωτιέστε αν είναι εντάξει να προτείνετε πρωτεΐνες ορού γάλακτος για χορτοφάγους; Λοιπόν, εξαρτάται από το είδος του χορτοφάγου που είναι το άτομο. Η χορτοφαγική διατροφή είναι μια δίαιτα που καταναλώνει φυτικά προϊόντα και αποφεύγει όλες τις ζωικές πηγές. Υπάρχουν διαφορετικά υποτομέα της χορτοφαγικής δίαιτας. Για παράδειγμα, οι χορτοφάγοι του Lacto-ovo επιτρέπουν την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων και αυγών. Οι ψαριανοί χορτοφάγοι επιτρέπεται να καταναλώνουν ψάρια. Έτσι, είναι πρωτεΐνη ορού γάλακτος για χορτοφάγους; Εξαρτάται από το είδος του χορτοφάγου που είστε. Εκείνοι που ακολουθούν έναν τρόπο ζωής γαλακτο-χορτοφαγικού τύπου θα δικαιούνταν να έχουν συμπλήρωμα πρωτεΐνης ορού γάλακτος, καθώς προέρχονται από μια πηγή γαλακτοκομικών προϊόντων. Εάν παραλείψετε όλες τις πηγές γαλακτοπαραγωγής από τη διατροφή σας, τότε ένα προϊόν πρωτεΐνης ορού γάλακτος δεν θα ήταν διαθέσιμο σε σας στη διατροφή σας.

Πρωτεΐνη ορού γάλακτος για χορτοφάγους: γιατί όχι;

Αν θέλετε να αποκτήσετε σημαντικό μυ, είναι απαραίτητη η κατανάλωση πρωτεΐνης ορού γάλακτος. Η πρωτεΐνη ορρού γάλακτος είναι ένας καλός υποστηρικτής της οικοδόμησης των μυών. Οι χορτοφάγοι δεν χρειάζεται να αποφεύγουν την πρωτεΐνη ορού γάλακτος. Χρειάζονται μόνο να επιλέξουν γαλακτοκομικά προϊόντα που προέρχονται από αγελάδες που ζουν ευτυχισμένη ζωή σε εργοστάσια αγροκτήματα. Στην πραγματικότητα, τα υγιή γαλακτοκομικά προϊόντα μπορούν να προκύψουν μόνο από χαρούμενες αγελάδες. Έτσι, μην πείτε ότι η πρωτεΐνη ορού γάλακτος δεν είναι για χορτοφάγους. Δεν είναι πρόβλημα να συμπεριλάβετε πρωτεΐνη ορού γάλακτος στη χορτοφαγική διατροφή σας. Κάντε το καλύτερό σας για να χτίσετε τους μυς σας. Ωστόσο, αν είστε ένας πραγματικός χορτοφάγος που αποκλείει όλα τα ζωικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των αυγών και των γαλακτοκομικών, τότε μπορείτε να επιλέξετε μια σκόνη βόγκας πρωτεΐνης για να αντικαταστήσετε πρωτεΐνη ορού γάλακτος.

Εναλλακτικές λύσεις πρωτεΐνης ορού γάλακτος για χορτοφάγους

Ο ορός γάλακτος θεωρείται πλήρης πρωτεΐνη καθώς περιέχει και τα εννέα αμινοξέα. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στα μοναδικά φυτικά τρόφιμα. Ωστόσο, αν ακολουθήσετε μια αυστηρή δίαιτα για vegan, μπορείτε ακόμα να πάρετε την ενέργεια που χρειάζεστε από φυτικές πρωτεΐνες. Εδώ είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές βούγας πρωτεΐνη σκόνη ως εναλλακτική λύση της πρωτεΐνης ορού γάλακτος για χορτοφάγους:

  • Πρωτεΐνη σόγιας – Ένα προϊόν του σόγιας, περιέχει όλα τα αμινοξέα που χρειάζεστε για την ανάπτυξη των μυών, μαζί με τις ίνες και τις ισοφλαβόνες
  • Η πρωτεΐνη κάνναβης – προέρχεται από τους σπόρους κάνναβης, περιέχει επίσης όλα τα απαραίτητα αμινοξέα και είναι εύκολα εύπεπτη αλλά μπορεί να έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, οπότε μπορεί να μην είναι κατάλληλη εάν η απώλεια βάρους αποτελεί επίσης στόχο.
  • Καφέ πρωτεΐνη ρυζιού – Η καστανή σκόνη ρυζιού έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και Β-βιταμίνες, που βοηθούν στην ανάπτυξη των μυών. Το καστανό ρύζι δεν είναι από μόνη της πλήρης πρωτεΐνη και συνεπώς οι σκόνες περιέχουν επίσης ενισχυμένα αμινοξέα. Εκτός του ότι είναι vegan, είναι επίσης χωρίς γλουτένη.
  • Κίτρινη πρωτεΐνη μπιζελιών – Οι μπιζέλια είναι γνωστές σε πρωτεΐνες, αλλά και πάλι μόνοι τους, δεν είναι μια πλήρης πηγή πρωτεΐνης, καθώς δεν περιέχουν το πλήρες προφίλ των αμινοξέων. Αυτό συχνά αναμιγνύεται με άλλες πηγές πρωτεΐνης για να δημιουργηθεί το πλήρες προφίλ πρωτεΐνης.
  • Συνδυασμένες σκόνες βόγκας πρωτεΐνης – Η καλύτερη επιλογή ως βέγκαν για να σας δώσει το πλήρες πακέτο πρωτεϊνών που βασίζεται σε φυτά είναι να χρησιμοποιήσετε αναμιγμένες σκόνες πρωτεΐνης.

Πώς να χρησιμοποιήσετε vegan πρωτεΐνη σκόνη

Οι πούδρες Vegan πρωτεΐνης χρησιμοποιούνται όπως ακριβώς και κάθε άλλος τύπος πρωτεΐνης. Μπορούν να αναμιχθούν σε ένα κούνημα για προ-προπόνηση ή μετά την προπόνηση, αναμειγνύονται με φρούτα και χόρτα για ένα σνακ ή αντικατάσταση γεύματος, ή χρησιμοποιούνται στη μαγειρική. Μια vegan πρωτεΐνη είναι πολύ ευέλικτο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε τόνους διαφορετικών συνταγών smoothie για να αυξήσετε την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Μπορείτε ακόμη να το ψήσετε για να προσθέσετε λίγο γλυκύτητα χωρίς να προσθέσετε μια δέσμη πρόσθετης ζάχαρης! Μετά την ανάγνωση αυτού του άρθρου, ελπίζουμε να έχετε σαφήνεια στο μυαλό σας σχετικά με τη χρήση πρωτεΐνης ορού γάλακτος για χορτοφάγους. Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ στο παρακάτω πανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>