Διαφορές μεταξύ ψωρίασης σε παιδιά και ενήλικες

Η ψωρίαση είναι μια φλεγμονώδης κατάσταση που επηρεάζει το δέρμα. Ο συνηθέστερος τύπος ψωρίασης σε παιδιά και ενήλικες είναι η ψωρίαση πλάκας. Η ψωρίαση της πλάκας προκαλεί ξηρά κόκκινα έμπλαστρα (πλάκες) και ασημένιες κλίμακες. Οι πλάκες μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε στο δέρμα, αλλά συνήθως βρίσκονται στα γόνατα, τους αγκώνες, στο κάτω μέρος της πλάτης και στο τριχωτό της κεφαλής. Μπορούν να είναι φαγούρα και επώδυνη και μπορεί να σπάσουν και να αιμορραγούν. Ένας άλλος συνηθισμένος τύπος ψωρίασης στα παιδιά είναι η ψωρίαση των ούλων, η οποία οδηγεί σε μικρές επιφάνειες που μοιάζουν με σταγόνες βροχής και σχηματίζονται σε μεγάλες ομάδες. Όταν εμφανίζεται έντονη ψωρίαση σε παιδιά και νεαρούς εφήβους, είναι συχνά το αποτέλεσμα δευτερογενούς λοίμωξης στον λαιμό, όπως ο στρεπτικός λαιμός. Πολλά παιδιά αναπτύσσουν επίσης αντίστροφη ψωρίαση. Αυτός ο όρος αναφέρεται στα μεγάλα, κόκκινα μπαλώματα της ψωρίασης που σχηματίζονται γύρω από τις πτυχές στο δέρμα, όπως αυτές στις αρθρώσεις.

Ψωρίαση σε παιδιά και ενήλικες: πώς διαφέρουν;

Η ψωρίαση του γλουτένη είναι ένας κοινός τύπος ψωρίασης στα παιδιά. Εμφανίζεται συχνά όταν το παιδί έχει λοίμωξη, ειδικά στρεπτικό λαιμό. Είναι επίσης πιθανό για ένα παιδί να παίρνει γλουτιαία ψωρίαση χωρίς να έχει μολυνθεί. Εάν το παιδί σας έχει λοίμωξη, η επιτυχής αντιμετώπιση της λοίμωξης μπορεί να προκαλέσει την ψωρίαση να αποκολληθεί μέσα σε λίγους μήνες και να μην επιστρέψει ποτέ. Ενώ η ψωρίαση του γλουτένη μπορεί να διαυγαστεί, μερικά παιδιά που το είχαν αργότερα αναπτύξουν ψωρίαση πλάκας. Όταν ένα παιδί παίρνει οποιοδήποτε τύπο ψωρίασης, μπορεί επίσης να μοιάζει πολύ με το εξάνθημα της πάνας, το καπάκι του λαιμού ή μια μόλυνση ζύμης. Τα παιδιά συχνά αντιμετωπίζονται για αυτές τις πολύ κοινές καταστάσεις πρώτα. Εάν το δέρμα δεν καθαρίσει μετά τη θεραπεία, το παιδί σας θα πρέπει να δει έναν δερματολόγο. Βλέποντας έναν δερματολόγο μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε μια ακριβή διάγνωση για μια ασθένεια που επηρεάζει το δέρμα. Σε πολύ μικρά παιδιά, ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο ακόμα και ένας παιδοδρευματολόγος να σας πει αμέσως εάν το παιδί σας έχει ψωρίαση ή έκζεμα. Η διάγνωση μπορεί να είναι εκζεματώδης ψωρίαση ή ψωριασικό έκζεμα. Ευτυχώς, πολλές από τις θεραπείες για την ψωρίαση και το έκζεμα είναι οι ίδιες. Με τον καιρό, ένας δερματολόγος μπορεί να σας πει εάν το παιδί σας έχει έκζεμα ή ψωρίαση.

Πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι

Εκτός από τη συμβουλή του γιατρού σας, μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας κάνοντας επιλογές υγιεινού τρόπου ζωής:

  • Σερβίρετε υγιεινά τρόφιμα. Η κατανάλωση πολλών φρούτων και λαχανικών μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή ασθενειών που μπορεί να προκαλέσουν ψωρίαση.
  • Βοηθήστε το παιδί σας να μείνει με υγιές βάρος. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο της αντίστροφης ψωρίασης.
  • Να θυμάστε στο παιδί σας να διατηρεί την επιδερμίδα καθαρή και καλά ενυδατωμένη. Η κολύμβηση καθημερινά με άλατα μπάνιου ή λάδια και με την εφαρμογή ενυδατικής κρέμας μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της ψωρίασης.
  • Περάστε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. Περιορισμένες ποσότητες φυσικού φωτός μπορούν να βοηθήσουν στην ψωρίαση.
  • Δώστε στο παιδί σας συναισθηματική υποστήριξη. Πολλά παιδιά που έχουν συναισθηματικά προβλήματα λόγω της ψωρίασης τους μπορούν να επωφεληθούν από την ομιλία με έναν θεραπευτή ή από τη συμμετοχή σε μια ομάδα υποστήριξης ανθρώπων που καταλαβαίνουν τις προκλήσεις της αντιμετώπισης της ψωρίασης.

Η περισσότερη ψωρίαση στα παιδιά θα ανταποκριθεί καλά στη θεραπεία, αλλά είναι σημαντικό να παραμείνετε στην κορυφή της. Εάν το παιδί σας πρέπει να εφαρμόσει μια κρέμα δύο φορές την ημέρα, να του υπενθυμίσει να το πράξει. αν συνιστάται λίγος ήλιος, ενώστε το παιδί σας για καθημερινή βόλτα. Οι προσπάθειές σας, και το παιδί σας, θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε τα συμπτώματα της ψωρίασης.

Η καλύτερη θεραπεία για την ψωρίαση στα παιδιά

Το Revitol Dermasis Psoriasis Cream είναι η καλύτερη θεραπεία για την ψωρίαση σε παιδιά και ενήλικες. Το Revitol Dermasis Psoriasis Cream περιέχει δραστικά συστατικά για την προώθηση της φυσικής αποκατάστασης του δέρματος. Αυτή η κρέμα θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το κάψιμο, το ξεφλούδισμα, τον κνησμό, το ξηρό δέρμα και άλλα συμπτώματα ψωρίασης. Είναι μια μη λιπαρή λύση με φυσικούς ζυγοστάτες pH. Τα συστατικά του Revitol Dermasis Psoriasis Cream περιλαμβάνουν:

  • Φοινικέλαιο.
  • Οξική βιταμίνη Ε.
  • Λάδι δέντρου τσαγιού.
  • Σαλικυλικό οξύ.

Το Revitol Dermasis Psoriasis Cream είναι ένα εντελώς φυσικό και ασφαλές προϊόν για τα παιδιά. Εφαρμόστε την κρέμα γενναιόδωρα στις πληγείσες περιοχές μετά τον καθαρισμό και την ξήρανση. Βεβαιωθείτε ότι απορροφάται από το δέρμα πριν φορέσετε ρούχα. Η κρέμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως και 4 φορές την ημέρα ανάλογα με τη συγκεκριμένη περίπτωσή σας. Μπορείτε να αγοράσετε το Revitol Dermasis Psoriasis Cream από τον επίσημο ιστότοπο της εταιρείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>