Διάλυμα ροχαλητό: Απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής για να σταματήσει το ροχαλητό

Το ροχαλητό συμβαίνει σχεδόν στο 20% του ενήλικου πληθυσμού. Ευτυχώς, το διάλυμα ροχαλητό μπορεί να είναι απλό αλλά αποτελεσματικό σε πολλές περιπτώσεις. Το ροχαλητό είναι θορυβώδη αναπνοή κατά τη διάρκεια του ύπνου. Πρόκειται για ένα κοινό πρόβλημα μεταξύ όλων των ηλικιών και των δύο φύλων. Το ροχαλητό μπορεί να συμβεί νυχτερινά ή διαλείπουσα. Τα άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο είναι αρσενικά και υπέρβαρα, αλλά το ροχαλητό είναι πρόβλημα και των δύο φύλων, αν και είναι πιθανό οι γυναίκες να μην παρουσιάζουν αυτή την καταγγελία τόσο συχνά όσο οι άνδρες. Το ροχαλητό συνήθως γίνεται πιο σοβαρό καθώς οι άνθρωποι γερνούν. Μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στον ύπνο σας και στον ύπνο του συντρόφου σας. Μπορεί να οδηγήσει σε κατακερματισμένο και μη αναζωογονητικό ύπνο που μεταφράζεται σε κακή λειτουργία κατά τη διάρκεια της ημέρας (κόπωση και υπνηλία). Η πιο αποτελεσματική λύση ροχαλητού πρέπει να περιλαμβάνει αλλαγές στον τρόπο ζωής. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε.

Γιατί οι άνθρωποι ροώνουν;

Πριν πάτε στην λύση του ροχαλητού, πρέπει να ξέρετε τι προκαλούν τους ανθρώπους να ροχαλίζουν. Το ροχαλητό συμβαίνει όταν ο αέρας ρέει μέσα από το λαιμό σας όταν αναπνέετε στον ύπνο σας. Αυτό αναγκάζει τους χαλαρούς ιστούς στο λαιμό σας να δονηθούν και να προκαλέσουν σκληρούς, ερεθιστικούς ήχους ροχαλητού. Το ροχαλητό μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σας ή αυτό του συντρόφου σας. Ακόμη και αν δεν σας ενοχλεί πάρα πολύ, δεν είναι μια προϋπόθεση να αγνοήσετε. Στην πραγματικότητα, το ροχαλητό μπορεί να είναι σημάδι μιας σοβαρής κατάστασης υγείας, όπως:

  • Αποφρακτική άπνοια ύπνου (αποκλεισμένοι αεραγωγοί).
  • Παχυσαρκία.
  • Ένα ζήτημα με τη δομή του στόματος, της μύτης ή του λαιμού.
  • Στέρηση ύπνου.

Σε άλλες περιπτώσεις, το ροχαλητό μπορεί να προκληθεί απλώς από τον ύπνο στην πλάτη σας, την κατανάλωση αλκοόλ πολύ κοντά στην ώρα για ύπνο, την έλλειψη άσκησης και την ανθυγιεινή διατροφή.

Η πιο αποτελεσματική λύση ροχαλητού

Εδώ είναι μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής ως η πιο αποτελεσματική λύση ροχαλητού για να δοκιμάσετε:

  • Απώλεια βάρους: Η απώλεια λίγων βάρους μπορεί να μειώσει το λιπώδη ιστό στο πίσω μέρος του λαιμού και να μειώσει ή ακόμα και να σταματήσει το ροχαλητό.
  • Κλείστε το κάπνισμα: Εάν καπνίζετε, οι πιθανότητες ροχαλητό σας είναι υψηλές. Το κάπνισμα ερεθίζει τις μεμβράνες στη μύτη και το λαιμό που μπορεί να εμποδίσουν τους αεραγωγούς και να προκαλέσουν ροχαλητό. Ενώ η διακοπή είναι πιο εύκολη από το να γίνει, μπορεί να φέρει γρήγορα ανακούφιση από το ροχαλητό.
  • Αποφύγετε το αλκοόλ, τα υπνωτικά χάπια και τα ηρεμιστικά: Χαλαρώνουν τους μυς στο λαιμό και παρεμβαίνουν στην αναπνοή. Επίσης, μιλήστε με το γιατρό σας για οποιαδήποτε συνταγογραφούμενα φάρμακα που παίρνετε, καθώς μερικοί ενθαρρύνουν ένα βαθύτερο επίπεδο ύπνου που μπορεί να κάνει το ροχαλητό χειρότερο.
  • Προσέξτε τι τρώτε πριν από το κρεβάτι: Η έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση μεγάλων γευμάτων ή η κατανάλωση ορισμένων τροφίμων, όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα ή το γάλα γάλακτος πριν από τον ύπνο, μπορεί να χειροτερεύσει το ροχαλητό.
  • Άσκηση: Γενικά η άσκηση μπορεί να μειώσει το ροχαλητό, ακόμα κι αν δεν οδηγεί σε απώλεια βάρους. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν τονίζετε διάφορους μυς στο σώμα σας, όπως τα χέρια, τα πόδια και τα κοιλιακά σας, αυτό οδηγεί στο τόνωση των μυών στο λαιμό σας, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερο ροχαλητό.

Η άμεση λύση ροχαλητού

Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής απαιτούν όχι μόνο τη δέσμευσή σας, αλλά και τον χρόνο σας. Εάν θέλετε ό, τι θέλετε είναι μια άμεση λύση ροχαλητού, τότε μπορείτε να βασιστείτε στην Air Snore. Το Air Snore είναι μια συσκευή προώθησης της κάτω γνάθου που προσφέρει μια μη επεμβατική εναλλακτική λύση για τη θεραπεία του ροχαλητού. Είναι ένας τύπος “οδοντικού δίσκου” που χρησιμοποιείται κατά τον ύπνο για να μετακινήσει την κατώτερη σιαγόνα προς τα εμπρός σε σχέση με τη γόμωση, διευρύνοντας έτσι την περιοχή της αναδρομικής γλώσσας. Έτσι, το Air Snore μπορεί να εξαλείψει το ροχαλητό ενώ χρησιμοποιείται το βράδυ. Το Air Snore είναι εύκολο στη χρήση και συνήθως χρειάζεται μόνο λίγες μέρες για να συνηθίσετε σε αυτήν τη συσκευή. Το Air Snore είναι στην πραγματικότητα κάτι περισσότερο από μια συσκευή κατά του ροχαλητού. Αυτό το προϊόν έρχεται επίσης με σταγόνες υγρού. Οι σταγόνες Air Snore είναι μια ωραία προσθήκη για χρήση τη νύχτα. Οι σταγόνες είναι ένα μίγμα φυσικών συστατικών αιθέριων ελαίων που προορίζεται να χρησιμοποιηθεί κυρίως όταν αντιμετωπίζετε δυσκολίες να ξεκουραστείτε. Μπορείτε να εφαρμόσετε τις σταγόνες Air Snore στο στήθος, στον αυχένα σας ή κάτω από τα ρουθούνια σας πριν από το κρεβάτι για να μειώσετε τη συμφόρηση και να προωθήσετε τον καλύτερο ύπνο. Συνιστούμε πλήρως το Air Snore για όσους θέλουν μια απλή, άμεση λύση ροχαλητού. Κάντε κλικ στο παρακάτω πλαίσιο για πρόσβαση στην επίσημη ιστοσελίδα του Air Snore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>