Δευτεροβάθμια υπογονιμότητα: γιατί δεν μπορώ να μείνω έγκυος ξανά;

Θέλετε να έχετε ένα άλλο μωρό, αλλά αυτή τη φορά η εγκυμοσύνη είναι πεισματικά αόριστη. Στη συνέχεια, μπορείτε να ζητήσετε από τον Θεό ή τον εαυτό σας: “Γιατί δεν μπορώ να μείνω έγκυος ξανά;” Αφού έχετε το πρώτο σας μωρό, ίσως να πιστεύετε ότι θα μείνετε έγκυος μια δεύτερη φορά που θα συμβεί εύκολα. Αλλά δυστυχώς αυτό δεν είναι πάντα αλήθεια. Έτσι, η ερώτηση «γιατί δεν μπορώ να μείνω έγκυος ξανά» δεν είναι πραγματικά ασυνήθιστο. Πολλά ζευγάρια δεν έχουν πρόβλημα να συλλάβουν τη δεύτερη φορά, αλλά εκατομμύρια ζευγάρια αγωνίζονται με δευτερεύουσα στειρότητα.

Τι είναι η δευτερεύουσα στειρότητα;

Η δευτεροβάθμια υπογονιμότητα είναι η αδυναμία να μείνετε έγκυος ή να έχετε μια εγκυμοσύνη αφού έχετε ήδη ένα μωρό και είναι πιο συνηθισμένο από ότι ίσως να νομίζετε ότι αντιπροσωπεύει περίπου το 50% των περιπτώσεων υπογονιμότητας. Στην πραγματικότητα, περισσότερα ζευγάρια βιώνουν δευτερογενή υπογονιμότητα από την πρωτογενή στειρότητα. Είναι ιδιαίτερα συχνή στις γυναίκες που περιμένουν μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’30 ή ακόμα και τις 40, όταν η γονιμότητα παίρνει ένα κουτάβι, για να έχουν τα δεύτερα μωρά τους. Εάν έχετε την ερώτηση «γιατί δεν μπορώ να μείνω έγκυος και πάλι», διαβάστε για να μάθετε τα πιθανά αίτια και τι βοήθεια θα πρέπει να αναζητήσετε.

Γιατί δεν μπορώ ξανά να μείνω έγκυος: οι αιτίες

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν στο πρόβλημα της σύλληψης και πάλι. Αυτά μπορεί να σχετίζονται με γυναίκες, να σχετίζονται με άντρες ή να συνδυάζουν και τους δύο παράγοντες.

 • Η ηλικία της γυναίκας.

Αν η γυναίκα έχει συλλάβει εύκολα ή όχι στο παρελθόν, η ποσότητα και η ποιότητα των αυγών μειώνονται με την ηλικία. Καθώς πολλές γυναίκες περιμένουν τώρα λίγο περισσότερο για να έχουν το πρώτο τους παιδί, από τη στιγμή που προσπαθούν να μείνουν έγκυες ξανά, μπορεί να έχουν σημαντικά μικρότερη πιθανότητα σύλληψης. Η μείωση της γονιμότητας στις γυναίκες είναι μεγαλύτερη όταν περάσετε τα μέσα της δεκαετίας του ’30.

 • Ζητήματα σπέρματος.

Η γονιμότητα ενός άνδρα μπορεί να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου, και τα θέματα υγείας ή τα φάρμακα μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα ή την ποσότητα του σπέρματος. Ακόμη και αν είστε με τον ίδιο συνεργάτη, οι άνδρες παράγοντες που συμβάλλουν στην υπογονιμότητα πρέπει να διερευνηθούν με ανάλυση σπέρματος. Εάν βλέπετε έναν ειδικό γονιμότητας, θα παραγγείλετε αυτό το τεστ ή μπορείτε να επισκεφτείτε τον τοπικό γενικό ιατρό σας για παραπομπή σε ειδικό γονιμότητας.

 • Το υπερβολικό βάρος.

Το βάρος μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ικανότητα να συλλάβει. Η υπερβολική αύξηση του σωματικού βάρους μπορεί να συμβάλει στην αποφρακτική δυσλειτουργία και μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αποβολής. Η αύξηση του σωματικού βάρους μπορεί επίσης να είναι σύμπτωμα του συνδρόμου των πολυκυστικών ωοθηκών. Στους άνδρες, το υπερβολικό βάρος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την παραγωγή σπέρματος αυξάνοντας τα επίπεδα των οιστρογόνων.

 • Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.

Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, μια ορμονική ανισορροπία που μπορεί να διαταράξει την ωορρηξία, είναι μια κοινή αιτία δευτερογενούς (και πρωτογενούς) στειρότητας. Εάν οι περιόδους σας είναι ακανόνιστες ή απουσιάζουν, μιλήστε με το γιατρό σας για να δείτε εάν μπορεί να έχετε σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.

 • Κατανάλωση αλκοόλ.

Ένας στους τέσσερις γονείς παραδέχεται ότι αυξάνει την πρόσληψη αλκοόλ μετά το πρώτο τους μωρό. Αλλά η κακοποίηση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το δυναμικό παραγωγής του μωρού σας. Η έρευνα διαπίστωσε ότι τρία μικρά ποτήρια κρασιού την εβδομάδα μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες σύλληψης κατά 66%. Πολύ αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα των αυγών, οπότε όποιος προσπαθεί για εγκυμοσύνη πρέπει να περιορίσει ή να εξαλείψει το αλκοόλ και να κόψει το κάπνισμα

Γιατί δεν μπορώ να μείνω έγκυος ξανά: τι να κάνω

Μετά από να πάρει τις απαντήσεις για την ερώτηση «γιατί δεν μπορώ να μείνω έγκυος ξανά», η επόμενη ερώτηση θα είναι «τι πρέπει να κάνουμε για να διορθώσουμε αυτή την κατάσταση». Πριν υποθέσετε ότι χρειάζεστε ιατρική παρέμβαση, δείτε εάν υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας για να δώσετε στη γονιμότητά σας μια ώθηση εξετάζοντας τα αίτια ή τους παράγοντες που κάνουν την εγκυμοσύνη για δεύτερη φορά πιο δύσκολο να συμβεί. Εάν θέλετε να πάρετε έναν πλήρη οδηγό για το τι πρέπει να κάνετε για την επίτευξη της εγκυμοσύνης και πάλι, το ηλεκτρονικό βιβλίο PregnancyMiracle είναι μόνο αυτό που χρειάζεστε. Η εγκυμοσύνη του PregnancyMiracle Λισα Ολσον είναι για σας αν:

 • Προσπαθείτε να μείνετε έγκυος για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά δεν είχατε καμία επιτυχία.
 • Έχετε δυσκολία να μείνετε έγκυος για δεύτερη φορά.
 • Έχετε δοκιμάσει άλλους ενισχυτές εγκυμοσύνης και γονιμότητας που δεν έχουν εργαστεί.
 • Είστε στα τέλη της δεκαετίας του ’30 ή του ’40.
 • Έχετε σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.
 • Έχετε κύστεις ωοθηκών ή τεμπέλης ωοθηκών.
 • Ο άντρας σας έχει χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων.
 • Θέλετε να είστε σε θέση να επιτύχετε μια εγκυμοσύνη χωρίς να χρειάζεται να καταφύγετε σε φάρμακα.

Αυτό το βιβλίο περιέχει πολλές πληροφορίες σχετικά με την υγεία σας και τη γονιμότητά σας. Είναι εύκολο να γίνει κατανοητό και είναι καλά οργανωμένο ώστε να μπορείτε να βρείτε αυτό που ψάχνετε. Το βιβλίο περιέχει πολλές οδηγίες βήμα προς βήμα, ώστε να μπορείτε να αντιστρέψετε τα αίτια της στειρότητας και να αντιμετωπίσετε τα προβλήματά σας με φυσικό και υγιεινό τρόπο. Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του PregnancyMiracle εάν θέλετε να δοκιμάσετε το βιβλίο. Πιστέψτε μας, μπορείτε πραγματικά να βασιστείτε στην PregnancyMiracle και δεν υπάρχει τίποτα να χάσετε εάν θέλετε να δοκιμάσετε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>