Γλυκοζαμίνη και χονδροϊτίνη για θεραπεία οστεοαρθρίτιδας

Η γλυκοζαμίνη και η χονδροϊτίνη είναι δημοφιλή συμπληρώματα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του πόνου και της απώλειας της λειτουργίας που σχετίζεται με την οστεοαρθρίτιδα. Πολλοί άνθρωποι με αρθρίτιδα – ειδικά οστεοαρθρίτιδα – χρησιμοποιούν συμπληρώματα στη διατροφή τους για να διευκολύνουν τον πόνο της αρθρίτιδας. Η γλυκοζαμίνη και η χονδροϊτίνη είναι τα πιο γνωστά. Η συμβατική ιατρική δεν έχει ακόμη αποδεδειγμένη θεραπεία για να σταματήσει ή να επιβραδύνει την πρόοδο της οστεοαρθρίτιδας. Τα συμπληρώματα διατροφής γλυκοζαμίνη και θειική χονδροϊτίνη έχουν αναδυθεί ως εναλλακτική θεραπεία για ασθενείς που πάσχουν από πόνο οστεοαρθρίτιδας.

Τι είναι η γλυκοζαμίνη και η χονδροϊτίνη;

Η γλυκοζαμίνη και η χονδροϊτίνη είναι συστατικά του κανονικού χόνδρου. Στο σώμα, είναι τα δομικά στοιχεία του χόνδρου και φαίνεται να τονώνουν το σώμα για να παράγουν περισσότερο χόνδρο. Για την παραγωγή συμπληρωμάτων, η γλυκοζαμίνη μπορεί να συλλεχθεί από κελύφη οστρακοειδών ή μπορεί να γίνει στο εργαστήριο. Σε εργαστηριακές εξετάσεις, η γλυκοζαμίνη έδειξε αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μάλιστα φάνηκε να βοηθά στην αναγέννηση των χόνδρων. Εν τω μεταξύ, η χονδροϊτίνη μπορεί να παρασκευαστεί από τους χόνδρους των ζώων, όπως αγελάδες, χοίροι ή καρχαρίες, ή μπορεί να γίνει στο εργαστήριο. Το συμπλήρωμα εγκρίνεται ως θεραπεία συνταγογράφησης για την οστεοαρθρίτιδα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, συχνά συνδυάζεται με ένα συμπλήρωμα γλυκοζαμίνης.

Οφέλη της γλυκοζαμίνης και της χονδροϊτίνης στην οστεοαρθρίτιδα

Η οστεοαρθρίτιδα εμφανίζεται όταν ο χόνδρος στα άκρα των αρθρώσεων φθείρεται και τα εκτεθειμένα οστά τρίβονται μεταξύ τους. Αυτή η εκφυλιστική διαδικασία προκαλεί υπερβολική τριβή στις αρθρώσεις, γεγονός που οδηγεί σε απώλεια κίνησης, δυσκαμψία και πόνο στις αρθρώσεις. Η οστεοαρθρίτιδα είναι πιο συχνή στους μεσήλικες και στα μεγαλύτερα άτομα. Τα συμπτώματα μπορεί να κυμαίνονται από ήπιο έως πολύ έντονο πόνο στην πλάτη, το λαιμό, τα χέρια, τους γοφούς, τα γόνατα και / ή τα πόδια. Δεδομένου ότι η γλυκοζαμίνη και η χονδροϊτίνη αποτελούν μέρος του φυσικού χόνδρου, χρησιμεύουν ως παράγοντες προστασίας των οστών. Έχουν ορισμένες φαρμακολογικές ιδιότητες που τις καθιστούν ευεργετικές στη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας.

  • Δρουν ως αντιφλεγμονώδεις παράγοντες.
  • Χρησιμεύουν ως αντιοξειδωτικά.
  • Έχουν χονδροπροστατευτική δράση.
  • Η συμπλήρωση χονδροϊτίνης μειώνει τον πόνο και την οστική απώλεια στην οστεοαρθρίτιδα.
  • Η συμπλήρωση γλυκοζαμίνης μειώνει τον πόνο στην οστεοαρθρίτιδα.
  • Ο συνδυασμός γλυκοζαμίνης και χονδροϊτίνης μειώνει την πρόοδο της οστεοαρθρίτιδας.

Ποια σήματα συμπληρώματος οστεοαρθρίτιδας πρέπει να χρησιμοποιήσετε;

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μάρκες γλυκοζαμίνης και χονδροϊτίνης, οι οποίες συνήθως πωλούνται μαζί ως ένα συμπλήρωμα οστεοαρθρίτιδας. Για να βεβαιωθείτε ότι έχετε μια συνεπή δόση των συμπληρωμάτων, κολλήστε με μια αξιόπιστη μάρκα. επιλέξτε προϊόντα που πωλούνται από μεγάλες και καθιερωμένες εταιρείες. Εάν δεν έχετε ιδέα, τότε σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το ProJoint Plus. Το ProJoint Plus περιέχει γλυκοζαμίνη και χονδροϊτίνη καθώς και άλλα συστατικά που σπάνια βρίσκετε όλα αυτά σε ένα συμπλήρωμα. Ο συνδυασμός αυτών των συστατικών συνεργάζεται για τον έλεγχο του πόνου των αρθρώσεων και την ελαχιστοποίηση της φλεγμονής. Παρέχουν καλύτερα αποτελέσματα σε σύγκριση με τα περισσότερα συμπληρώματα υγείας των αρθρώσεων που περιέχουν μόνο μία ή δύο ενώσεις. Το ProJoint Plus μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα που πάσχουν από αρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του πόνου των αρθρώσεων ενώ τρέχει ή του πόνου που σχετίζεται με την ανύψωση ή των έντονων καρδιο ρουτινών. Οι αθλητές θα αγαπήσουν τα πολλά οφέλη που προσφέρει αυτό το συμπλήρωμα, αλλά και οι άνθρωποι που πάσχουν από χρόνιες αρθρώσεις πόνο. Επειδή περιέχει όλα τα φυσικά συστατικά, δεν υπάρχουν επίσης γνωστές παρενέργειες, που είναι ένας άλλος λόγος που εκδηλώνεται πάνω από τα αντίθετα αντιφλεγμονώδη. Αν ψάχνετε για ένα συμπληρωματικό συμπλήρωμα υγείας με πολλαπλούς συνδυασμούς για την καταπολέμηση των εκφυλισμών των αρθρώσεων και του πόνου, το ProJoint Plus είναι αυτό που χρειάζεστε. Κάντε κλικ στο banner παρακάτω για να αποκτήσετε το ProJoint Plus σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>