Γιατί οι γυναίκες υποφέρουν από ροδόχρους ακμή ενώ είναι έγκυες;

Οι ειδικοί δεν είναι σίγουροι για το τι ακριβώς προκαλεί τη ροδόχρου ακμή ενώ είναι έγκυος. Ωστόσο, οι αλλαγές στις ορμόνες είναι συχνά η αιτία κάποιων δερματικών παθήσεων όπως αυτό. Η ροδοκήλη είναι κοινή χρόνια φλεγμονώδης δερματική νόσο. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αυτή η διαταραχή του δέρματος μπορεί να επιδεινωθεί. Το 42% των εγκύων υποφέρει από ροδόχρου ακμή. Στο 90% αυτών των γυναικών η ασθένεια υπήρχε πριν από την εγκυμοσύνη. Ωστόσο, στο 1/3, η ροδόχρου ακμή υποτροπιάστηκε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μετά από μια προηγούμενη περίοδο χωρίς ασθένεια. Σε 60% ροδόχρου ακμής επιδεινώθηκε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η αιτία της ροδόχρου ακμής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι αλλαγές στις ορμόνες είναι συχνά η αιτία της ροδόχρου ακμής. Όταν είναι έγκυος, μια γυναίκα εμφανίζει σημαντικές ορμονικές αλλαγές που προκαλούν ροδόχρου ακμή. Αν και κάποιος μπορεί να επηρεαστεί, έχει αναγνωριστεί ότι εκείνοι με ελαφρύτερο τόνο δέρματος που κοκκινίζουν ή ξεπλύνουν είναι πιο επιρρεπείς στο να πάρουν ροδόχρους ακμή ενώ είναι έγκυος. Δυστυχώς, οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμα πώς μεταδίδονται τα συγκεκριμένα γονίδια. Έχει επίσης ειπωθεί ότι ο τρόπος ζωής ενός ατόμου, και όχι το χρώμα του δέρματος, μπορεί να προκαλέσει ροδόχρου ακμή. Το άγχος είναι επίσης μια άλλη σκανδάλη, και που πάσχουν από ροδόχρου ακμή ενώ είναι έγκυος θα μπορούσε απλώς να είναι συμπτωματική.

Τα σημάδια και τα συμπτώματα της ροδόχρου ακμής

Τα πρωτογενή σημεία της ροδόχρου ακμής περιλαμβάνουν:

 • Ξεπλύνετε: Πολλά άτομα που έχουν ροδόχρου ακμή έχουν ιστορικό συχνών κοκκινίσματος ή έξαψης. Η ερυθρότητα του προσώπου, που μπορεί να έρθει και να πάει, είναι συχνά το πιο πρώιμο σημάδι της διαταραχής.
 • Επίμονη ερυθρότητα: Η επίμονη ερυθρότητα του προσώπου μπορεί να μοιάζει με κοκκινίλα ή ηλιακό έγκαυμα που δεν εξαφανίζεται.
 • Ανωμαλίες και σπυράκια: Μικρά κόκκινα συμπαγή έντονα ή σπυράκια γεμάτα συχνά αναπτύσσονται. Μερικές φορές τα εξογκώματα μπορεί να μοιάζουν με ακμή, αλλά τα σπυράκια απουσιάζουν. Μπορεί να υπάρχει κάψιμο ή τσούξιμο.
 • Ορατά αιμοφόρα αγγεία: Τα μικρά αιμοφόρα αγγεία εμφανίζονται στο δέρμα πολλών ανθρώπων που έχουν ροδόχρου ακμή.

Άλλα πιθανά σημεία και συμπτώματα της ροδόχρου ακμής περιλαμβάνουν:

 • Ερεθισμός των ματιών: Τα μάτια ενδέχεται να είναι ερεθισμένα και να εμφανίζονται υδαρή ή αιματηρή σε μερικούς ανθρώπους με ροδόχρου ακμή. Αυτή η κατάσταση μπορεί επίσης να περιλαμβάνει σκιάσεις καθώς και ερυθρότητα και οίδημα των βλεφάρων.
 • Κάψιμο ή τσούξιμο: Μπορεί να εμφανιστούν αισθήσεις καψίματος ή τσούξιμο στο πρόσωπο και μπορεί επίσης να αναπτυχθεί κνησμό ή αίσθημα στεγανότητας.
 • Ξηρή εμφάνιση: Το κεντρικό δέρμα του προσώπου μπορεί να είναι τραχύ και επομένως φαίνεται να είναι πολύ ξηρό.
 • Πλάκες: Αυξημένα κόκκινα έμπλαστρα (πλάκες) μπορεί να αναπτυχθούν χωρίς αλλαγές στο περιβάλλον δέρμα.
 • Πυκνότητα του δέρματος: Σε ορισμένες περιπτώσεις, το δέρμα μπορεί να πυκνώσει και να διευρυνθεί από την περίσσεια ιστού, με αποτέλεσμα μια κατάσταση που ονομάζεται ρινοφυμία. Αυτή η κατάσταση εμφανίζεται συχνά στη μύτη, προκαλώντας την εμφάνιση βολβοειδούς.
 • Οίδημα: Το πρήξιμο του προσώπου μπορεί να εμφανιστεί ανεξάρτητα ή μπορεί να συνοδεύει άλλες ενδείξεις ροδόχρου ακμής.
 • Σημάδια πέρα ​​από το πρόσωπο: Τα σημάδια και τα συμπτώματα μπορεί να αναπτυχθούν πέρα ​​από το πρόσωπο, επηρεάζοντας περιοχές όπως το λαιμό, το στήθος, το τριχωτό της κεφαλής ή τα αυτιά.

Πώς να αντιμετωπίσετε τη ροδόχρου ακμή ενώ είστε έγκυος

Πολλές γυναίκες αναπτύσσουν ροδόχρου ακμή ενώ είναι έγκυες και σίγουρα χρειάζονται βοήθεια. Η ροδοκήλη είναι πράγματι κοινή στις γυναίκες άνω των 30 ετών και συχνά προκαλείται από την εγκυμοσύνη. Οι Rosacea επιφάνειες κυρίως στα μάγουλα και κατά μήκος της μετωπιαίας κοιλότητας. Εάν πάσχετε από ροδόχρου ακμή ενώ είστε έγκυος, τότε είναι σημαντικό να μην χρησιμοποιείτε προϊόντα φροντίδας του δέρματος που περιέχουν αλκοόλη (αιθανόλη). Ελέγχετε πάντα τους καταλόγους συστατικών – χρησιμοποιείται πολύ ως συντηρητικό. Θα συνιστούσαμε επίσης να μείνετε έξω από τον ήλιο. Η άμεση έκθεση στον ήλιο θεωρείται ένα από τα χειρότερα σκανδάλη της ροδόχρου ακμής. Πικάντικα τρόφιμα και η καφεΐνη πιστεύεται επίσης ότι προκαλούν εκρήξεις. Το κλειδί για την καταπολέμηση της ροδόχρου ακμής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

 • Αποφύγετε χημικά συντηρητικά όπως φαινοξυαιθανόλη και υδροξυμεθυλογλυκινικό νάτριο. Και οι δύο χρησιμοποιούνται συνήθως από τα φυσικά είδη περιποίησης της επιδερμίδας ως υποκατάστατα paraben. Δυστυχώς είναι ερεθιστικά για το δέρμα.
 • Ενυδατώνετε μόνο το πρωί και αφήστε το δέρμα σας να αναπνεύσει το βράδυ. Αυτό συμβαίνει όταν το δέρμα σας κάνει όλες τις θεραπείες και αναζωογονητικές του έτσι βαρύ moisturizers μπορεί να παρεμβαίνει συχνά σε αυτή τη σημαντική φυσική διαδικασία.
 • Αποφύγετε τις πλύσεις προσώπου που αφρίζουν καθώς περιέχουν χημικά απορρυπαντικά τα οποία είναι πολύ σκληρά για το ευαίσθητο δέρμα και δεν είναι καθόλου καλά για το rosacea. Απλώς επιλέξτε καθαριστικό χωρίς απορρυπαντικά και χρησιμοποιήστε μόνο μία φορά την ημέρα για να καθαρίσετε το πρόσωπό σας πριν πάτε για ύπνο.
 • Χρησιμοποιήστε το Revitol Rosacea Cream ως την κύρια φροντίδα της επιδερμίδας σας. Το Revitol Rosacea Cream είναι κατασκευασμένο από 100% φυσικά συστατικά και είναι απόλυτα εύκολο και ασφαλές στη χρήση. Περιέχει όλα τα αιθέρια έλαια και αντιβακτηριακούς παράγοντες που χρειάζονται για τη θεραπεία της ροδόχρου ακμής και είναι επίσης σχεδιασμένο για να αναζωογονεί και να ενυδατώνει το δέρμα αφήνοντας το να αισθάνεται απαλό στην αφή.

Αν έχετε κάποια εμπειρία που ασχολείται με τη ροδόχρου ακμή ενώ είστε έγκυος, ελπίζουμε να βρείτε αυτό το άρθρο χρήσιμο. Για να μάθετε περισσότερα, κάντε κλικ παρακάτω.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>