Ατοπικό έκζεμα: συμπτώματα, αιτίες και θεραπεία

Ατοπικό έκζεμα ή ατοπική δερματίτιδα είναι η πιο κοινή μορφή έκζεμα, μια κατάσταση που προκαλεί το δέρμα να γίνει φαγούρα, κόκκινο, ξηρό και ραγισμένο. Το ατοπικό έκζεμα είναι πιο συχνές στα παιδιά, τα οποία συχνά αναπτύσσονται πριν από τα πρώτα γενέθλιά τους. Ωστόσο, μπορεί επίσης να αναπτυχθεί για πρώτη φορά σε ενήλικες. Συνήθως είναι μια μακροχρόνια (χρόνια) κατάσταση, αν και μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά, ή ακόμη και σαφώς εντελώς, σε ορισμένα παιδιά καθώς μεγαλώνουν.

Συμπτώματα του ατοπικού εκζέματος

Το ατοπικό έκζεμα προκαλεί σημεία φαγούρας, ξηρό, ραγισμένο, επώδυνο και κόκκινο. Συνήθως θα υπάρχουν περιόδους όπου τα συμπτώματα θα βελτιωθούν, ακολουθούμενη από περιόδους όπου θα επιδεινωθούν (φλεγμονή). Οι φλόγες μπορεί να εμφανιστούν τόσο συχνά 2 ή 3 φορές το μήνα. Το ατοπικό έκζεμα μπορεί να εμφανιστεί σε όλο το σώμα, αλλά είναι πιο συνηθισμένο στα χέρια (ειδικά στα δάχτυλα), στα εσωτερικά των αγκώνων ή στις πλάτες των γόνατων και στο πρόσωπο και το κρανίο στα παιδιά. Το πρόσωπο συνηθέστερα εμπλέκεται στους ενήλικες. Η σοβαρότητα του ατοπικού εκζέματος μπορεί να ποικίλει πολύ από άτομο σε άτομο. Τα άτομα με ήπιο έκζεμα μπορεί να έχουν μόνο μικρές περιοχές ξηρού δέρματος που είναι περιστασιακά φαγούρα. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, το ατοπικό έκζεμα μπορεί να προκαλέσει εκτεταμένο κόκκινο, φλεγμονώδες δέρμα σε όλο το σώμα και συνεχή φαγούρα. Το ξύσιμο μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σας, να κάνει το δέρμα σας αιμορραγεί και να προκαλέσει δευτερογενείς λοιμώξεις. Μπορεί επίσης να επιδεινώσει τον κνησμό και μπορεί να αναπτυχθεί ένας κύκλος κνησμού και τακτική γρατζουνιά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε άγρυπνες νύχτες και δυσκολία συγκέντρωσης στο σχολείο ή την εργασία.

Τι προκαλεί το ατοπικό έκζεμα;

Δεν γνωρίζουμε την ακριβή αιτία του ατοπικού εκζέματος. Οι ερευνητές γνωρίζουν ότι υπάρχει ένας συνδυασμός γενετικής και άλλων παραγόντων. Όταν μια ουσία από το εσωτερικό ή έξω από το σώμα πυροδοτεί το ανοσοποιητικό σύστημα, αντιδρά υπερβολικά και παράγει φλεγμονή. Είναι αυτή η φλεγμονή που προκαλεί το δέρμα να γίνει κόκκινο, βιαστικό και φαγούρα. Γνωρίζουμε επίσης ότι το ατοπικό έκζεμα λειτουργεί σε οικογένειες, αλλά δεν γνωρίζουμε τον ακριβή τρόπο με τον οποίο μεταφέρεται από τους γονείς στα παιδιά. Αν ένας γονέας έχει ατοπικό έκζεμα, άσθμα ή αλλεργική ρινίτιδα, υπάρχει περίπου 50% πιθανότητα το παιδί να έχει τουλάχιστον μία από αυτές τις ασθένειες. Εάν και οι δύο γονείς έχουν μία ή περισσότερες από αυτές τις συνθήκες, οι πιθανότητες είναι πολύ μεγαλύτερες από το παιδί τους. Υπολογίζεται ότι το 10% όλων των ανθρώπων παγκοσμίως επηρεάζονται από το ατοπικό έκζεμα σε κάποιο σημείο της ζωής τους. Η κατάσταση φαίνεται να είναι πιο κοινή στις αστικές περιοχές και στις ανεπτυγμένες χώρες. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η ατοπική δερματίτιδα δεν είναι μεταδοτική. Εσείς ή το παιδί σας δεν μπορείτε να το «πιάσετε» από άλλο άτομο ή να το δώσετε σε κάποιον άλλο.

Θεραπεία ατοπικού εκζέματος

Η αντιμετώπιση του ατοπικού εκζέματος είναι μια σκληρή δουλειά γιατί κανείς δεν ξέρει τι οι άνθρωποι θα τους προτείνουν με κάθε φορά που κάνουν μια δημόσια εμφάνιση όπου οι ασθένειες του δέρματος είναι σαφώς ορατές. Πολλοί άνθρωποι που πάσχουν από ατοπικό έκζεμα προσπαθούν να βρουν κάθε θεραπεία δυνατή, αλλά τίποτα δεν λειτουργεί, ούτε ο γιατρός που συνταγογραφεί φάρμακα ούτε οι φυσικές θεραπείες. Είναι καλύτερο το άτομο που πάσχει από ατοπικό έκζεμα να κοιτάξει έξω για μια άλλη αποτελεσματική φόρμουλα που θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ όπως το Revitol Eczema Cream που βοηθά χιλιάδες ανθρώπους να θεραπεύσουν το έκζεμα τους αφήνοντας πίσω τους κανένα ίχνος. Το Revitol Eczema Cream ξεπερνά τις συνηθισμένες καθημερινές λοσιόν για να ανακουφίσει την ξηρότητα, τον ερεθισμό και την κνησμό λόγω έκζεμα. Αυτή η κρέμα δείχνει κλινικά ότι αποκαθιστά ορατά πιο υγιές δέρμα σε μόλις 3 ημέρες με χρήση δύο φορές ημερησίως (ή όσο χρειάζεται). Το Revitol Eczema Cream περιέχει κολλοειδές πλιγούρι βρώμης, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί καθ ‘όλη τη διάρκεια της ιστορίας στο δέρμα. Κολλοειδές πλιγούρι βρώμης είναι η σκόνη από την άλεση και την επεξεργασία ολόκληρων κόκκων βρώμης. Το FDA έχει ταξινομηθεί κολλοειδές πλιγούρι βρώμης ως ασφαλές και αποτελεσματικό δραστικό συστατικό προστασίας του δέρματος για την προστασία και την ανακούφιση του ερεθισμού του δέρματος και του κνησμού λόγω έκζεμα και εξανθήματα. Ένα προστατευτικό του δέρματος προστατεύει το τραυματισμένο ή εκτεθειμένο δέρμα από ερεθιστικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες και μπορεί να βοηθήσει στην παροχή ανακούφισης στο δέρμα. Το κολλοειδές πλιγούρι βρώμης χαρακτηρίζεται ως δραστικό συστατικό προστασίας του δέρματος λόγω των ιδιότυπων ιδιοτήτων αυτού του φραγμού, με καλές ιδιότητες διασποράς και προσκόλλησης που είναι απαραίτητες για τη συνεχή προστασία. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ατοπική θεραπεία έκζεμα, κάντε κλικ στο παρακάτω πανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>