Ασφαλής θεραπεία κυτταρίτιδας όταν είστε έγκυος

Οι απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής είναι η καλύτερη θεραπεία κυτταρίτιδας όταν είστε έγκυος και θα συμβάλλετε επίσης στη διατήρηση της υγείας σας και του μωρού σας. Η κυτταρίτιδα είναι ένα καλλυντικό ζήτημα και όχι μια ασθένεια που πρέπει να ανησυχείς, αν και μπορεί να κάνει μια συνειδητή για το σώμα τους. Η κυτταρίτιδα που συσσωρεύεται στο σώμα μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή από την εφηβεία, αλλά θα μπορούσε να είναι πιο εμφανής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τα καλά νέα είναι ότι οι εξελίξεις στον τομέα των καλλυντικών έχουν ανοίξει τις πόρτες σε διάφορες θεραπείες και διαδικασίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα στο σώμα σας. Σε αυτή τη θέση, θα σας ενημερώσουμε για τη φυσική θεραπεία κυτταρίτιδας όταν είστε έγκυος.

Επισκόπηση της κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα είναι ένα πολύ κοινό πράγμα που συμβαίνει σε κάθε γυναίκα. Αυτό κυρίως ή κυρίως συμβαίνει γύρω από τους γοφούς, τους μηρούς, τους γλουτούς και το στομάχι. Η κυτταρίτιδα μοιάζει με ένα κομμάτι πορτοκαλί χρώματος και είναι επίσης γνωστό ως σύνδρομο φλούδας πορτοκαλιού. Γενικά συμβαίνει σε εκείνα τα μέρη του σώματος που έχουν περισσότερο λίπος. Η Dermology Cellulite Solution είναι ευρέως γνωστή ως προϊόν υψηλής ποιότητας για την αποτελεσματική αφαίρεση της κυτταρίτιδας. Σε αντίθεση με άλλα προϊόντα, η Dermology Cellulite Solution είναι ασφαλής επειδή είναι κατασκευασμένη από φυσικά συστατικά. Ιδιαίτερα για τις έγκυες γυναίκες, υπάρχουν μερικά επιπλέον πράγματα που μπορούν να κάνουν για να απαλλαγούν από την κυτταρίτιδα.

Τι προκαλεί την κυτταρίτιδα κατά την εγκυμοσύνη;

Οι λόγοι για την αυξημένη κυτταρίτιδα κατά την εγκυμοσύνη τείνουν να ποικίλλουν και μπορεί να περιλαμβάνουν οτιδήποτε από τις κακές επιλογές τρόπου ζωής καθώς και πολλούς παράγοντες εσωτερικού σώματος.

  • Κατακράτηση νερού: Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το σώμα μιας γυναίκας έχει μεγαλύτερη τάση να αποθηκεύει υπερβολικό όγκο σωματικών υγρών. Αυτό οδηγεί σε κατακράτηση νερού σε διάφορες περιοχές του σώματος. Αυτοί έμμεσα εργάζονται για τη δημιουργία πακέτων κυτταρίτιδας, τα οποία μπορούν αργότερα να εμφανιστούν.
  • Επιδράσεις του οιστρογόνου: Τα επίπεδα οιστρογόνων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τείνουν να εκτοξεύονται. Τα αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων επηρεάζουν τη δύναμη των συνδέσμων και των μυών, προκαλώντας τους να αποδυναμωθούν και να χάσουν την ικανότητά τους να διατηρηθούν. Συνοδεύεται από την αποθήκευση λίπους, αυτό τείνει να σχηματίσει τμήματα κυτταρίτιδας γύρω από το σώμα.
  • Κυμαινόμενες ορμόνες: Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι δύο ορμόνες προλακτίνη και ινσουλίνη κυμαίνονται συχνότερα, γεγονός που οδηγεί σε καταθέσεις κυτταρίτιδας.
  • Αύξηση βάρους: Το υπερβολικό βάρος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή ακόμα και η αύξηση βάρους που υπερβαίνει το συνηθισμένο ποσό αυξάνει τις πιθανότητες σχηματισμού κυτταρίτιδας τα επόμενα χρόνια.
  • Παλαιότερες κυρίες: Η ανάπτυξη της κυτταρίτιδας είναι πολύ πιθανότερη για τις γυναίκες που θα μείνουν έγκυες αργότερα στη ζωή τους.

Ασφαλής και υγιής θεραπεία κυτταρίτιδας όταν είστε έγκυος

Η ασφαλέστερη και πιο υγιεινή θεραπεία κυτταρίτιδας όταν είναι έγκυος είναι άσκηση. Αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί ώστε να μην κάνετε οποιαδήποτε άσκηση που είναι πολύ επίπονη ενώ είστε έγκυος. Η εξασφάλιση ότι παίρνετε αρκετή διατροφή είναι επίσης πολύ σημαντική ενώ είστε έγκυος. Ακολουθούν οι οδηγίες:

  • Εξαλείψτε τα τρόφιμα που συμβάλλουν στην κυτταρίτιδα: Κόψτε γρήγορα τα τρόφιμα, τηγανητά, λιπαρά κρέατα, τυριά, λουκάνικα, μαρινάδες και προϊόντα ζαχαροπλαστικής υψηλής θερμιδικής αξίας από τη διατροφή σας. Ανταλλαγή λιπαρά κρέατα σας για άπαχο κρέας, πουλερικά χωρίς το δέρμα και τα ψάρια. Αποφύγετε επίσης τα τρόφιμα που περιέχουν τεχνητά αρώματα και βαφές.
  • Τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά: Έχουν χαμηλές θερμίδες και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες, μέταλλα, περιεκτικότητα σε νερό, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Τρώγοντας περισσότερα ωμά λαχανικά, ειδικά λάχανο, μαρούλι και άλλα χόρτα, θα σας βοηθήσει να πάρετε περισσότερες ίνες και θρεπτικά συστατικά. Συνιστάται επίσης να προσθέσετε περισσότερα φρούτα στη διατροφή σας.
  • Πάρτε ένα μασάζ εγκυμοσύνης: Ένα ελαφρύ μασάζ εγκυμοσύνης θα βοηθήσει στην αύξηση της κυκλοφορίας αίματος και λεμφαδένων. Η βελτιωμένη κυκλοφορία θα μειώσει τον κίνδυνο κυτταρίτιδας. Ως πρόσθετο επίδομα, τα μασάζ της εγκυμοσύνης τείνουν να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα και θα σας απαλλάξουν από το άγχος.
  • Να ασκηθείτε στην άσκηση: Η προγεννητική γιόγκα θα βοηθήσει στην ανακούφιση των πρησμένων αστραγάλων, καθώς θα σας κρατήσει σε φόρμα και θα αποτρέψει την κυτταρίτιδα μακροπρόθεσμα. Μπορείτε επίσης να ασχοληθείτε με ελαφριά καρδιοπάθεια όπως πεζοπορία ή αερόμπικ με χαμηλή επίπτωση. Η κατάρτιση δύναμης φωτός με τα βάρη των χεριών μπορεί να σας βοηθήσει να τονώσετε το άνω και το κάτω σώμα σας.

Τελικές λέξεις

Η μητέρα πρόκειται να φέρει κάποιες υπέροχες νέες αλλαγές στη ζωή σας, οι οποίες πρέπει να είναι αγαπημένες και απολαυστικές. Έτσι μην πάρετε πολύ άγχος για την κυτταρίτιδα? ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, θα πρέπει να συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση του προβλήματος. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη θεραπεία της κυτταρίτιδας όταν είστε έγκυος, κάντε κλικ παρακάτω.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>