Αποτελεσματική φυσική θεραπεία για την αλωπεκία

Η αλωπεκία είναι μια κατάσταση τρίχας στην οποία οι μάζες των μαλλιών αρχίζουν να πέφτουν. Ευτυχώς, υπάρχει αποτελεσματική φυσική θεραπεία για την αλωπεκία. Η κατάσταση της αλωπεκίας έχει ως αποτέλεσμα στρογγυλά άτριχα μπαλώματα. Σε μερικές περιπτώσεις, τα μαλλιά μπορεί επίσης να αρχίσουν να λένε ή να σπάσουν χωρίς έντονη φαλάκρα. Αυτός ο τύπος απώλειας τρίχας ονομάζεται επίσης αυτοάνοση αλωπεκία καθώς είναι μια αυτοάνοση ασθένεια όπου το ανοσοποιητικό σύστημα προσβάλλει εσφαλμένα τα θυλάκια της τρίχας. Υπάρχουν αποδείξεις ότι η φυσική θεραπεία της αλωπεκίας μπορεί να ωφελήσει τα άτομα με αυτή την πάθηση.

Οι αιτίες της αλωπεκίας

Η αιτία της αλωπεκίας εξακολουθεί να μην είναι πλήρως κατανοητή, αλλά θα μπορούσε να είναι ένας από τους ακόλουθους λόγους:

  • Τα φάρμακα για το διαβήτη, τη χοληστερόλη, την αρτηριακή πίεση, τις καρδιακές παθήσεις, τον έλεγχο των γεννήσεων, τα στεροειδή, τη φαρμακευτική αγωγή για την ακμή και τη θεραπεία υποκατάστασης ορμονών μπορούν να οδηγήσουν σε αλωπεκία.
  • Η μείωση των επιπέδων οιστρογόνων μετά τον τοκετό μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών.
  • Συνδέοντας τα μαλλιά σας σε σφιχτά αλογοουράκια ή κορώνες, ζεσταίνετε το πάρα πολύ, ή το βούρτσισμα περίπου μπορεί να προκαλέσει την πτώση του.
  • Η χημειοθεραπεία και η ακτινοθεραπεία για καρκίνο μπορεί να προκαλέσουν το 90% των μαλλιών σας να πέσουν.
  • Ο υποθυρεοειδισμός και τα σχετικά φάρμακα μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε αλωπεκία.
  • Οι λοιμώξεις όπως η κεφαλαλγία, η κυτταρίτιδα, η δευτερογενής σύφιλη, η θυλακίτιδα και το demodex folliculorum θα μπορούσαν να βλάψουν τους θύλακες των τριχών και να προκαλέσουν την πτώση των μαλλιών σας.

Τύποι αλωπεκίας

Υπάρχουν πολλοί τύποι αλωπεκίας, αλλά ο πιο συνηθισμένος τύπος είναι η αλωπεκία που προκαλείται από μια αυτοάνοση κατάσταση που κάνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα να προσβάλλει τους θύλακες των τριχών, να τους καταστρέψει και να κάνει τα μαλλιά να πέσουν ως αποτέλεσμα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ένα μόνο φαλακρό έμπλαστρο ή αρκετά φαλακρά μπαλώματα να εμφανιστούν στο κεφάλι.

Η καλύτερη φυσική θεραπεία για την αλωπεκία

Η φυσική θεραπεία για την αλωπεκία περιλαμβάνει τα ακόλουθα.

  • Χυμός κρεμμυδιού.

Η εφαρμογή του χυμού κρεμμυδιού σε μέρη του κεφαλιού ή του σώματος που επηρεάζονται από την αλωπεκία μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της τριχοφυΐας, σύμφωνα με μια μικρή μελέτη το 2002. Σε ένα πείραμα στο οποίο συμμετείχαν 38 άτομα με αλωπεκία, εκείνοι που χρησιμοποίησαν θεραπεία με βάση το χυμό κρεμμυδιού δύο φορές την ημέρα για δύο μήνες εμφάνισαν σημαντικά μεγαλύτερη ανάπτυξη τριχών σε σύγκριση με εκείνες που χορηγήθηκαν σε θεραπεία με βάση το νερό-βρύση για την ίδια χρονική περίοδο.

  • Αρωματοθεραπεία.

Σε μια μικρή μελέτη που δημοσιεύτηκε το 1998, μια θεραπεία αρωματοθεραπείας που περιελάμβανε ένα μείγμα αιθέριων ελαίων από θυμάρι, δενδρολίβανο, λεβάντα και κέδρο ξύλο φαίνεται να βοηθά στη θεραπεία της αλωπεκίας για μερικούς ανθρώπους. Για τη μελέτη, 43 άτομα με αλωπεκία μασάζ ένα συνδυασμό αυτών των αιθέριων ελαίων και των φορέων λάδι jojoba και σπόρων σταφυλιών στο scalps τους καθημερινά για επτά μήνες. Εν τω μεταξύ, μια δεύτερη ομάδα 41 ατόμων με αλωπεκία μασάζε μόνο το jojoba και τα λάδια σπόρων σταφυλιού στο τριχωτό της κεφαλής κάθε μέρα για την ίδια χρονική περίοδο. Στο τέλος της μελέτης, 19 μέλη της ομάδας αρωματοθεραπείας εμφάνισαν βελτίωση στην κατάστασή τους, ενώ μόνο έξι μέλη της δεύτερης ομάδας παρουσίασαν βελτίωση.

  • Πλούσια σε βιταμίνη C διατροφή.

Ένας από τους πιο υγιεινούς τρόπους για τη μείωση των επιπτώσεων της αλωπεκίας είναι να φάει όσο το δυνατόν περισσότερη βιταμίνη C, η οποία βρίσκεται στα εσπεριδοειδή και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

  • Λαχανικά υψηλής πυριτίου.

Λαχανικά όπως οι πατάτες, οι πιπεριές και τα αγγούρια χρησιμοποιούνται συνήθως για τη μείωση της τριχόπτωσης, κυρίως λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε πυρίτιο που βρίσκεται στα δέρματά τους. Το πυρίτιο είναι γνωστό ότι ενισχύει τόσο τα μαλλιά και τα νύχια, καθιστώντας το σώμα σας λιγότερο ευαίσθητο στην αλωπεκία και τις σχετικές καταστάσεις που προκαλούν τριχόπτωση. Μασάζ τα φαλακρά μπαλώματα με το εξωτερικό δέρμα αυτών των λαχανικών πολλές φορές την ημέρα για καλύτερα αποτελέσματα.

Δοκιμάστε το HarVokse

Το θέμα της απώλειας των μαλλιών σας είναι μια μάχη που πολλές γυναίκες και ειδικά οι άνδρες θα έχουν σε τακτική βάση. Θα υπάρξουν προβλήματα με αυτό για πολλούς από εμάς που διατηρούν την έννοια ότι χωρίς τα μαλλιά τους, δεν θα φαίνονται σωστά και θα είναι ελκυστικά για το αντίθετο φύλο. Ευτυχώς, υπάρχει το HarVokse – ένα προϊόν ανάπτυξης μαλλιών για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Το HarVokse έρχεται σε δύο μορφές που υποστηρίζουν το ένα το άλλο: το σπρέι HarVokse και το συμπλήρωμα Harvokse. Το HarVokse είναι ένα φυσικό προϊόν που δεν έχει τεχνητά συστατικά ή πρόσθετα. Το κύριο πράγμα που βοηθά το HarVokse να δουλεύει πολύ καλά είναι το ένα κύριο συστατικό, το οποίο είναι αυτό των θαλάσσιων πολυσακχαριτών. Βοηθά στην προαγωγή της αναγέννησης στα θυλάκια των τριχών. Το ψεκασμό HarVokse λειτουργεί με τον καθαρισμό της περιοχής του τριχωτού της κεφαλής από τα νεκρά κύτταρα και θρέφει επίσης τις ρίζες των μαλλιών, καθιστώντας τις ρίζες των μαλλιών ισχυρότερες και υγιεινότερες, χωρίς να τους επιτρέπουν να σπάσουν ή να πέσουν. Το συμπλήρωμα regrowth μαλλιών HarVokse παγώνει την πτώση των μαλλιών της διαδικασίας και προάγει την παχιά και λαμπερή αναγέννηση της τρίχας. Θεραπεύει μια κοινή ασθένεια τριχόπτωσης όπως η αλωπεκία. Εάν σκέφτεστε τη φυσική θεραπεία της αλωπεκίας, μην ξεχάσετε να εξετάσετε το HarVokse. Πηγαίνετε στην επίσημη ιστοσελίδα του HarVokse για περισσότερες πληροφορίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>