Αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες για μολύνσεις ζύμης

Η μόλυνση ζύμης είναι μια κοινή, αλλά απογοητευτική ασθένεια που μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε άβολα. Φοβάστε όμως ότι δεν υπάρχουν φυσικές θεραπείες για μολύνσεις ζύμης. Τρεις στις τέσσερις γυναίκες θα βιώσουν τουλάχιστον μία μόλυνση ζύμης κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Εάν είχατε ένα, γνωρίζετε τα σημάδια: σοβαρός κολπικός κνησμός και ερεθισμός συνοδευόμενος από μια παχιά λευκή εκφόρτιση. Μερικές φορές μπορεί να αισθανθείτε μια αίσθηση καψίματος κατά την ούρηση ή το σεξ. Οι μολύνσεις ζύμης σίγουρα δεν είναι ευχάριστες, αλλά υπό τις περισσότερες περιστάσεις, είναι εύκολο να θεραπευτούν.

Μολύνσεις ζύμης στις γυναίκες

Οι μολύνσεις ζύμης, που προκαλούνται από τον μύκητα που ονομάζεται candida, λέγεται ότι επηρεάζουν έως τρεις από τις τέσσερις γυναίκες. Πολλές γυναίκες υποφέρουν από αυτή τη icy διαταραχή, αλλά και οι άνδρες μπορούν να επηρεαστούν από αυτήν, καθώς η μόλυνση μπορεί να μεταδοθεί ως σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια. Τα πιο γνωστά φάρμακα για μόλυνση ζύμης είναι αντιμυκητιακές κρέμες και υπόθετα που βρίσκονται εύκολα στα περισσότερα φαρμακεία. Αλλά μερικές φορές, ακόμα και δεν δουλεύουν. Τότε πρέπει να εξετάσετε τη χρήση φυσικών θεραπειών για μολύνσεις ζύμης!

Η αιτία της μόλυνσης από ζυμομύκητες

Ο κόλπος περιέχει πάντα μικρές ποσότητες ζύμης. Όταν είστε υγιείς, η ζύμη (τεχνικά γνωστή ως candida) υπάρχει σε αρμονία με το ανοσοποιητικό σας σύστημα και τους άλλους φυσιολογικούς σας κολπικούς μικροοργανισμούς. Αλλά όταν κάτι διαταράσσει αυτή την ισορροπία, η ζύμη μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα, να γίνει αρκετά πυκνή ώστε να προκαλέσει μόλυνση. Τα αντιβιοτικά είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους ενόχους στην πρόκληση λοιμώξεων από ζυμομύκητες, διότι καταστρέφουν τα βακτηρίδια του κόλπου και έτσι διαταράσσουν την ισορροπία ισχύος μεταξύ των κολπικών μικροοργανισμών. Αυτή η ισορροπία επηρεάζεται επίσης από τα επίπεδα των ορμονών, επομένως οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς σε μολύνσεις ζύμης αν χρησιμοποιούν ορμονικά αντισυλληπτικά, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή λίγο πριν την εμμηνόρροια. Οι μολύνσεις ζύμης είναι επίσης συχνότερες σε γυναίκες με υποβαθμισμένο ανοσοποιητικό σύστημα λόγω ασθενειών όπως ο διαβήτης, το AIDS ή ο καρκίνος.

Τρεις φυσικές θεραπείες για μολύνσεις ζύμης

Ευτυχώς, οι μολύνσεις ζύμης σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα και με επιτυχία στο σπίτι με απλά συστατικά από το ράφι κουζίνας. Και εδώ υπάρχουν τρεις αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες για μολύνσεις ζύμης:

  • Σκόρδο.

Το σκόρδο είναι ένα γνωστό αντιμυκητιασικό και αντιβιοτικό. Η κατανάλωση σκόρδου επηρεάζει τα επίπεδα μαγιάς στον κόλπο. Ως εναλλακτική λύση στην κατανάλωση σκόρδου, μερικές γυναίκες προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν το σκόρδο εσωτερικά. Αντιμετωπίζουν ανακούφιση από τη μόλυνση με μαγιά, τοποθετώντας ένα σκελίδα σκόρδο, σπειρωμένο με μια χορδή, στον κόλπο για μια νύχτα. Μια κολπική κρέμα που περιέχει το σκόρδο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί, έχουν βρεθεί αποτελεσματικές στη θεραπεία της λοίμωξης ζύμης.

  • Λάδι καρύδας.

Το έλαιο καρύδας έχει αντιμυκητιακές ιδιότητες και έχει αποδειχθεί ότι καταπολεμά τη ζύμη candida albicans. Το ακατέργαστο οργανικό έλαιο καρύδας μπορεί να εφαρμοστεί εσωτερικά ή εξωτερικά για να διευκολύνει τα συμπτώματα. Το ζεστό έλαιο καρύδας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως φορέας πετρελαίου για πιο ισχυρά αντιμυκητιακά αιθέρια έλαια, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου τσαγιού ή του λαδιού της ρίγανης. Το έλαιο καρύδας είναι διαθέσιμο για αγορά online. Ορισμένα προϊόντα μπορεί να είναι ειδικά κατάλληλα για μαγείρεμα, αντί για χρήση στο δέρμα, ώστε να συγκρίνουν τα προϊόντα και τα εμπορικά σήματα για να επιλέξουν ένα κατάλληλο προϊόν.

  • Λάδι δέντρου τσαγιού.

Το έλαιο δέντρων τσαγιού έχει βραβευτεί για τις αντιμυκητιακές του ιδιότητες. Μια ανασκόπηση της έρευνας σχετικά με αυτό το αιθέριο έλαιο επιβεβαίωσε την ικανότητά του να σκοτώνει μια σειρά ζυμών και μυκήτων. Στην πλειονότητα των μελετών που εξετάστηκαν, το έλαιο τσαγιού δοκιμάστηκε σε candida albicans, μία από τις πιο συνηθισμένες ζύμες στις κολπικές μολύνσεις. Τα κολπικά υπόθετα που περιέχουν έλαιο δέντρων τσαγιού έχουν δειχθεί ότι αντιμετωπίζουν κολπικές μολυσματικές μολύνσεις. Ορισμένες γυναίκες αναφέρουν την ανακούφιση από την προσθήκη αραιωμένου ελαίου τσαγιού σε ένα ταμπόν και την τοποθέτηση αυτού στον κόλπο τη διάρκεια της νύχτας. Το τσάι είναι ένα αιθέριο έλαιο και, ως εκ τούτου, πρέπει να αναμιχθεί με ένα λάδι φορέα. Οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν 3-5 σταγόνες λάδι δέντρου τσαγιού σε 1 ουγκιά θερμού καρύδας για να απολαύσουν ένα ταμπόν. Είναι σημαντικό να αλλάζετε τακτικά το ταμπόν.

Τελικές λέξεις

Αυτές είναι τρεις φυσικές θεραπείες για μολύνσεις ζύμης που πρέπει να δοκιμάσετε και να αποδείξετε την αποτελεσματικότητα! Μην ξεχνάτε ότι, κατά την εφαρμογή των διορθωτικών μέτρων, πρέπει επίσης να τρώτε μια υγιή, χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη δίαιτα. Πρέπει επίσης να αυξήσετε την πρόσληψη προβιοτικών σας, τρώγοντας καλλιεργημένα τρόφιμα επειδή περιέχουν τα καλά βακτήρια που κρατούν τον κόλπο και τον γαστρεντερικό σωλήνα σας υγιή. Τα παραδείγματα των καλών καλλιεργημένων τροφίμων είναι απλά βιολογικά γιαούρτι και miso. Άλλες διατροφικές εκτιμήσεις περιλαμβάνουν την αποφυγή όλων των απλών σακχάρων, των γαλακτοκομικών προϊόντων (εκτός εάν καλλιεργούνται), του οινοπνεύματος, των τυριών, των αποξηραμένων φρούτων, των πεπονιών, των φιστικιών και όλων των υποψήφιων τροφικών αλλεργιογόνων, καθώς όλα αυτά θα επιδεινώσουν τη μαγιά. Πολλές γυναίκες έχουν θεραπευτεί επιτυχώς με τις φυσικές θεραπείες. Το κλειδί για την πρόληψη και τη θεραπεία λοιμώξεων ζύμης είναι να τρώτε υγιεινά, χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, δίαιτες χαμηλών σιτηρών και να τρώτε καλλιεργημένα τρόφιμα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις φυσικές θεραπείες για μολύνσεις ζύμης, κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>