Αποτελεσματικές συμβουλές πρόληψης της παχυσαρκίας

Η πρόληψη της παχυσαρκίας αρχίζει ιδανικά από νεαρή ηλικία. Είναι σημαντικό να βοηθήσουμε τους νέους να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος χωρίς να επικεντρωθούν στην κλίμακα. Η παχυσαρκία είναι μια χρόνια πάθηση που επηρεάζει τα παιδιά, τους εφήβους και τους ενήλικες. Τα ποσοστά παχυσαρκίας μεταξύ των παιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν διπλασιαστεί από το 1980 και έχουν τριπλασιαστεί για εφήβους. Περίπου το 17% των παιδιών ηλικίας 2 έως 19 ετών θεωρούνται παχύσαρκοι, σε σύγκριση με πάνω από το 35% των ενηλίκων που θεωρούνται παχύσαρκοι. Η παχυσαρκία θέτει ένα άτομο σε υψηλό κίνδυνο διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση και καρδιακές παθήσεις. Όσο περισσότερο το άτομο είναι παχύσαρκο, τόσο πιο σημαντικοί παράγοντες κινδύνου σχετίζονται με την παχυσαρκία. Δεδομένων των χρόνιων παθήσεων και παθήσεων που συνδέονται με την παχυσαρκία, η πρόληψη της παχυσαρκίας είναι εξαιρετικά σημαντική.

Η παχυσαρκία: γιατί συμβαίνει

Αν και τα γονίδια σας παίζουν κάποιο ρόλο στο σωματικό σας βάρος, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες. Σε πολλά μέρη του κόσμου, ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουμε πολλά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα για να φάμε και εύκολη πρόσβαση σε πάχυνση fast food και γλυκά. Επίσης, λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής μας, δεν είμαστε τόσο δραστήριοι όσο κάποτε. Το τελικό αποτέλεσμα: Τρώμε περισσότερες θερμίδες από ό, τι μπορούμε να κάψουμε. Όντας υπέρβαροι ή παχύσαρκοι μπορεί να προκαλέσει μια ολόκληρη σειρά από προβλήματα υγείας, από καρδιακές παθήσεις και διαβήτη μέχρι εγκεφαλικό επεισόδιο και ακόμη και μερικά είδη καρκίνου. Αυτές οι ασθένειες μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά την ποιότητα ζωής ενός ατόμου και να οδηγήσουν σε πρόωρο θάνατο.

Οι καλύτερες συμβουλές πρόληψης της παχυσαρκίας

Πολλές από αυτές τις συμβουλές πρόληψης της παχυσαρκίας είναι οι ίδιες για την απώλεια ή τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Το κατώτατο σημείο είναι ότι η κατανάλωση υγιεινής διατροφής και η αύξηση της σωματικής δραστηριότητας μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της παχυσαρκίας.

 • Να ασκείτε τακτικά: Πρέπει να πάρετε 150 με 300 λεπτά δραστηριότητας μέτριας έντασης την εβδομάδα για να αποφύγετε την αύξηση του σωματικού βάρους. Στις μέτριες έντονες σωματικές δραστηριότητες περιλαμβάνεται γρήγορο περπάτημα και κολύμβηση.
 • Ακολουθήστε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής: Εστίαση στα χαμηλής περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά, πυκνά τρόφιμα, όπως φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως. Αποφύγετε τα κορεσμένα λίπη και περιορίστε τα γλυκά και το αλκοόλ Φάτε τρία κανονικά γεύματα την ημέρα με περιορισμένο σνακ. Μπορείτε ακόμα να απολαμβάνετε μικρές ποσότητες τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, υψηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες, ως σπάνια θεραπεία.
 • Να γνωρίζετε και να αποφεύγετε τις παγίδες τροφίμων που σας προκαλούν να φάτε: Προσδιορίστε τις καταστάσεις που προκαλούν την εξάντληση του φαγητού. Μετά από λίγο, θα πρέπει να δείτε τα σχήματα να εμφανίζονται. Μπορείτε να προγραμματίσετε μπροστά και να αναπτύξετε στρατηγικές για το χειρισμό αυτών των τύπων καταστάσεων και να παραμείνετε στον έλεγχο των διατροφικών σας συμπεριφορών.
 • Παρακολουθήστε το βάρος σας τακτικά: Οι άνθρωποι που ζυγίζουν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα είναι πιο επιτυχημένοι στη διατήρηση των επιπλέον κιλών. Η παρακολούθηση του βάρους σας μπορεί να σας πει αν οι προσπάθειές σας εργάζονται και μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε μικρά κέρδη βάρους πριν γίνουν μεγάλα προβλήματα.
 • Να είστε συνεπείς: Κρατήστε το σχέδιο υγιεινού βάρους σας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, τα Σαββατοκύριακα και μέσα στις διακοπές και τις διακοπές σας όσο το δυνατόν περισσότερο αυξάνει τις πιθανότητες μακροχρόνιας επιτυχίας.

Γιατί η πρόληψη της παχυσαρκίας έχει σημασία;

Η πρόληψη της παχυσαρκίας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην καλή υγεία. Όπως έχουμε πει πριν, η παχυσαρκία συνδέεται με χρόνιες παθήσεις υγείας, πολλές από τις οποίες καθίστανται πιο δύσκολες στη θεραπεία με την πάροδο του χρόνου. Οι συνθήκες αυτές περιλαμβάνουν:

 • Διαβήτης τύπου 2.
 • Υψηλή πίεση του αίματος.
 • Υψηλά τριγλυκερίδια και χαμηλή “καλή” χοληστερόλη.
 • Καρδιακή ασθένεια.
 • Εγκεφαλικό.
 • Απνοια ύπνου.
 • Θέματα σεξουαλικής υγείας.
 • Αλκοολική λιπαρή ηπατική νόσο.
 • Οστεοαρθρίτιδα.
 • Συνθήκες ψυχικής υγείας.

Με την εστίαση στην πρόληψη της παχυσαρκίας και τις αλλαγές στον τρόπο ζωής, είναι δυνατόν να επιβραδυνθεί ή να αποτραπεί η ανάπτυξη αυτών των ασθενειών. Η πρόληψη της παχυσαρκίας είναι εξαιρετικά ζωτική. Αλλά για εκείνους που ήδη πάσχουν από παχυσαρκία, η θεραπεία είναι διαθέσιμη. Κάντε κλικ παρακάτω για τις πληροφορίες.

Phenq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>