Αποδεδειγμένα οφέλη από κουρκούμη και κουρκουμίνη για την υγεία

Τα εκπληκτικά οφέλη για την υγεία από το κουρκούμη και την κουρκουμίνη περιλαμβάνουν τη δυνατότητα να μειώνουν τη φλεγμονή, να επουλώνονται πληγές, να βελτιώνουν την υγεία του δέρματος και πολλά άλλα. Το κουρκούμη βοηθά επίσης στην προστασία των γνωστικών ικανοτήτων, διευκολύνει τις εμμηνορρυσιακές δυσκολίες, εξαλείφει την κατάθλιψη, ανακουφίζει τον πόνο, επιβραδύνει τη γήρανση, προστατεύει το πεπτικό σύστημα και αποτρέπει τον καρκίνο. Εδώ πρόκειται να μάθουμε τα διάφορα οφέλη για την υγεία από το κουρκούμη και την κουρκουμίνη.

Τι είναι κουρκούμη;

Εάν έχετε δοκιμάσει ποτέ κουρκούμη σκόνης σε ένα πιάτο, είναι πιθανό να θυμάστε την ισχυρή, τολμηρή γεύση του. Χρησιμοποιείται για αιώνες τόσο ως τρόφιμο όσο και ως φάρμακο, το κουρκούμη ανήκει στην οικογένεια τζίντζερ. Τα κοκκινόμορφα ριζώματα ξηραίνονται και αλέθονται σε κίτρινη σκόνη. Μεταξύ των πολλών πλεονεκτημάτων, το κουρκούμη μπορεί να ομαλοποιήσει τη χρόνια φλεγμονή που παίζει ρόλο σε σχεδόν κάθε ασθένεια. Τα αντιφλεγμονώδη οφέλη από το κουρκούμη έχουν ερευνηθεί καλά. Το κουρκούμη έχει χρησιμοποιηθεί ιατρικά για διάφορες καταστάσεις, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο καρκίνος του δέρματος και οι πεπτικές διαταραχές. Ωστόσο, δεν μπορείτε να αναφέρετε τα πολυάριθμα φαρμακευτικά ή θεραπευτικά οφέλη του κουρκούμη χωρίς να συζητάτε ένα συγκεκριμένο αντιοξειδωτικό που ονομάζεται κουρκουμίνη.

Τι είναι η κουρκουμίνη;

Το μυστικό της κουρκούμης είναι η κουρκουμίνη, μια ένωση καλά μελετημένη για τα οφέλη για την υγεία της. Το κουρκούμη περιέχει μέχρι 3% κουρκουμίνη κατά βάρος. Η κουρκουμίνη πιστεύεται ότι σταματά ένα ένζυμο που μπορεί να είναι υπεύθυνο για την μετατροπή των περιβαλλοντικών τοξινών σε καρκινογόνες ουσίες στο σώμα. Αυτός είναι ένας λόγος που το κουρκούμη είναι από καιρό ένα λαϊκό φάρμακο για την προστασία του σώματος από τις επιπτώσεις του καπνίσματος ή του καπνίσματος. Η κουρκουμίνη μπορεί επίσης να βελτιώσει την πέψη των λιπών και των σακχάρων και να βοηθήσει στην ανακούφιση της φλεγμονής στο πεπτικό σύστημα. Χρησιμοποιείται ακόμη και στο στόμα για να βοηθήσει στην ανακούφιση των προβλημάτων των ούλων! Τα οφέλη που αποδίδονται σε αυτό το λαμπερό κίτρινο μπαχαρικό είναι συχνά το αποτέλεσμα των κουρκουμινοειδών που περιέχει. Το πιο συνηθισμένο κουρκουμινοειδές είναι η κουρκουμίνη, η οποία είναι τώρα διαθέσιμη ως συμπλήρωμα και σε πολλές θεραπείες.

Οφέλη για την υγεία από κουρκούμη και κουρκουμίνη

Υπάρχουν τόσα πολλά οφέλη από κουρκούμη και κουρκουμίνη για την ανθρώπινη υγεία. Τα παρακάτω είναι μόνο μερικά κοινά οφέλη:

  1. Θρόμβοι αίματος: Η χρήση κουρκουμίνης από το κουρκούμη μειώνει σημαντικά τις συσσωματώσεις των αιμοπεταλίων και μειώνει τον κίνδυνο σχηματισμού θρόμβων αίματος.
  2. Κατάθλιψη: Μια μελέτη έδειξε ότι η κουρκουμίνη ήταν εξίσου αποτελεσματική με τη φλουοξετίνη για τη διαχείριση της κατάθλιψης με το σήμα έξι εβδομάδων.
  3. Φλεγμονή: Η κουρκουμίνη είναι από τις πιο αποτελεσματικές αντιφλεγμονώδεις ενώσεις στον κόσμο.
  4. Υγεία του δέρματος: Τα οφέλη της κουρκούμης και της κουρκουμίνης για το δέρμα περιλαμβάνουν την αύξηση της «λάμψης και της στιλπνότητας» του δέρματος, την επιτάχυνση της επούλωσης του τραύματος, την κάθαρση των πόρων για τη μείωση της ακμής και της κηλίδας ακμής και τον έλεγχο των φλεγμονών της ψωρίασης.
  5. Αρθρίτιδα: Διεξήχθη μια μελέτη σε 45 ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα για να συγκριθούν τα οφέλη της κουρκουμίνης στο κουρκούμη με το φάρμακο αρθρίτιδας diclofenac sodium. Και η ομάδα κουρκουμίνης έδειξε το υψηλότερο ποσοστό βελτίωσης και χωρίς παρενέργειες.
  6. Καρκίνοι: Ορισμένες εργαστηριακές μελέτες σε καρκινικά κύτταρα έδειξαν ότι η κουρκουμίνη έχει αντικαρκινικές επιδράσεις. Φαίνεται να είναι σε θέση να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα και να αποτρέψει περισσότερο από την ανάπτυξη. Έχει τις καλύτερες επιπτώσεις στον καρκίνο του μαστού, τον καρκίνο του εντέρου, τον καρκίνο του στομάχου και τα καρκινικά κύτταρα του δέρματος.
  7. Διαβήτης: Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η κουρκουμίνη στο κουρκούμη είναι 400 φορές πιο ισχυρή από τη μετφορμίνη (ένα κοινό φάρμακο διαβήτη) στη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2.
  8. Παχυσαρκία: Μια μελέτη έδειξε ότι η κουρκουμίνη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ανάπτυξης των λιποκυττάρων, με βάση τα εργαστηριακά αποτελέσματα.
  9. Φλεγμονώδης νόσος του εντέρου: Μια μικρή πιλοτική μελέτη έδειξε τα οφέλη της προσθήκης κουρκουμίνης και κουρκουμίνης για ασθενείς με ελκώδη κολίτιδα και ασθενείς με νόσο του Crohn.
  10. Χοληστερόλη: Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η κουρκουμίνη ήταν συγκρίσιμη με την ατορβαστατίνη στη μείωση του οξειδωτικού στρες και της φλεγμονής στη θεραπεία της υψηλής χοληστερόλης στους ανθρώπους.

Η κατώτατη γραμμή

Το κουρκουμινικό και ιδιαίτερα η πιο δραστική σύνθεσή του κουρκουμίνη έχουν πολλά επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία, όπως η δυνατότητα πρόληψης των καρδιακών παθήσεων, της νόσου του Alzheimer και του καρκίνου. Είναι ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες και αντιοξειδωτικό και μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης και της αρθρίτιδας. Αν θέλετε να αγοράσετε ένα κουρκουμινικό συμπλήρωμα κουρκουμίνης, το TurmericPlus είναι μια εξαιρετική επιλογή επειδή έχει χιλιάδες εξαιρετικές κριτικές πελατών. Το TurmericPlus έρχεται με το BioPerine (το εμπορικό σήμα για πιπερίνη), που είναι η ουσία που ενισχύει την απορρόφηση κουρκουμίνης κατά 2.000%. Χωρίς αυτήν την ουσία, το μεγαλύτερο μέρος της κουρκουμίνης περνά απλά από το πεπτικό σας σύστημα. Το καλύτερο πράγμα για το TurmericPlus είναι το γεγονός ότι περιέχει όλα τα φυσικά συστατικά που περιλαμβάνουν κουρκούμη, κουρκουμινοειδή και πιπερίνη. Δεν χρειάζεται να αλλάξετε δραματικά τον τρόπο ζωής σας ενώ παίρνετε αυτό το προϊόν, αλλά για τα καλύτερα αποτελέσματα, είναι σημαντικό να είστε σε μια υγιεινή διατροφή και επίσης να διασφαλίζετε ότι ασκείτε τακτικά. Κάντε κλικ στο πανό κάτω για να ξεκινήσετε τον υγιεινό τρόπο ζωής σας με κουρκούμη και κουρκουμίνη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>