Απλοί τρόποι αντιμετώπισης των συμπτωμάτων αιμορροΐδων

Υπάρχουν δύο τύποι αιμορροΐδων: εξωτερικές αιμορροΐδες και εσωτερικές αιμορροΐδες. Τα συμπτώματα αιμορροΐδων εξαρτώνται από τον τύπο που έχετε. Οι αιμορροΐδες είναι πολύ συχνές. Σχεδόν τρεις στους τέσσερις ενήλικες θα έχουν αιμορροΐδες κατά καιρούς. Μερικές φορές δεν προκαλούν συμπτώματα αλλά σε άλλες περιπτώσεις προκαλούν φαγούρα, δυσφορία και αιμορραγία. Περιστασιακά, μπορεί να σχηματιστεί θρόμβος σε αιμορροΐδες. Αυτά δεν είναι επικίνδυνα αλλά μπορούν να είναι εξαιρετικά οδυνηρά και μερικές φορές πρέπει να χαλαρώσουν και να στραγγιστούν. Ευτυχώς, πολλές αποτελεσματικές επιλογές είναι διαθέσιμες για τη θεραπεία των αιμορροΐδων. Πολλοί άνθρωποι μπορούν να πάρουν την ανακούφιση από τα συμπτώματα αιμορροΐδες με θεραπείες στο σπίτι και αλλαγές στον τρόπο ζωής.

Τι είναι οι αιμορροΐδες;

Οι αιμορροΐδες είναι συσσωματώματα διασταλμένων (διευρυμένων) αιμοφόρων αγγείων στον πρωκτό και στο κάτω ορθό. Το ορθό είναι η τελευταία περιοχή του παχέος εντέρου πριν βγει από τον πρωκτό. Ο πρωκτός είναι το τέλος της πεπτικής οδού όπου τα περιττώματα εξέρχονται από το σώμα. Μερικές φορές οι αιμορροΐδες διογκώνονται όταν οι φλέβες μεγαλώνουν και οι τοίχοι τους τεντώνονται, λεπτές και ερεθίζονται με το πέρασμα του σκαμνιού. Οι αιμορροΐδες ταξινομούνται σε δύο γενικές κατηγορίες:

 • Εσωτερική, προερχόμενη από το ορθό.
 • Εξωτερική, που προέρχεται από τον πρωκτό.

Οι αιμορροΐδες (που ονομάζονται επίσης σωρούς) έχουν προκαλέσει πόνο και ερεθισμό σε όλη την ανθρώπινη ιστορία. Αν έχετε παρουσιάσει συμπτώματα αιμορροΐδων, δεν είστε μόνοι. Εκτιμάται ότι τρεις στους τέσσερις ανθρώπους θα έχουν αιμορροΐδες κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Οι αιτίες των αιμορροΐδων

Παραδοσιακά, οι αιμορροΐδες συνδέονται με τη χρόνια δυσκοιλιότητα, τον τραυματισμό κατά τη διάρκεια των κινήσεων του εντέρου και την παρατεταμένη καθιστή στην τουαλέτα – οι οποίες παρεμβαίνουν με τη ροή αίματος προς και από την περιοχή, προκαλώντας την συγκέντρωση και μεγέθυνση των αγγείων. Αυτό εξηγεί επίσης γιατί οι αιμορροΐδες είναι κοινές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όταν η μεγεθυσμένη μήτρα πιέζει τις φλέβες. Πιο πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι οι ασθενείς με αιμορροΐδες τείνουν να έχουν υψηλότερο ήχο αναισθησίας του πρωκτού – δηλαδή, ο λείος μυς του πρωκτικού σωλήνα τείνει να είναι πιο σφικτός από τον μέσο όρο (ακόμα και όταν δεν τεντώνεται). Η δυσκοιλιότητα προσθέτει αυτά τα προβλήματα, επειδή η πίεση σε μια κίνηση του εντέρου αυξάνει την πίεση στο πρωκτικό κανάλι και ωθεί τις αιμορροΐδες κατά του μυελού σφιγκτήρα. Τέλος, οι συνδετικοί ιστοί που υποστηρίζουν και κρατούν τις αιμορροΐδες στη θέση τους μπορούν να αποδυναμωθούν με την ηλικία, προκαλώντας αιμορροΐδες να διογκωθούν και να προλάβουν.

Συμπτώματα αιμορροΐδων

Τα συμπτώματα αιμορροΐδων εξαρτώνται από τον τύπο που έχετε. Εάν έχετε εξωτερικές αιμορροΐδες, μπορεί να έχετε:

 • Πρωκτικός κνησμός.
 • Ένα ή περισσότερα σκληρά, τρυφερά κομμάτια κοντά στον πρωκτό σας.
 • Πρωκτικός πόνος ή πόνος, ειδικά όταν κάθεστε.

Η υπερβολική τάνυση, τρίψιμο ή καθαρισμός γύρω από τον πρωκτό μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα των αιμορροΐδων. Για πολλούς ανθρώπους, τα συμπτώματα εξωτερικών αιμορροΐδων εξαφανίζονται μέσα σε λίγες μέρες. Εάν έχετε εσωτερικές αιμορροΐδες, μπορεί να έχετε:

 • Αιμορραγία από το ορθό σας – έντονο κόκκινο αίμα στο σκαμνί, στο χαρτί τουαλέτας ή στο μπολ της τουαλέτας μετά από μια κίνηση του εντέρου.
 • Μια αιμορροΐδα που έχει πέσει μέσα από το πρωκτικό άνοιγμα, που ονομάζεται αιμορραγία.

Οι εσωτερικές αιμορροΐδες που δεν προδίδονται πιο συχνά δεν είναι επώδυνες. Προβολές εσωτερικών αιμορροΐδων μπορεί να προκαλέσουν πόνο και δυσφορία.

Πώς να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα αιμορροΐδων

Κάνοντας μερικές μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία των συμπτωμάτων αιμορροΐδων. Ορισμένες συμβουλές περιλαμβάνουν:

 • Χρησιμοποιώντας ένα μικρό σκαμνί για να στηρίξετε τα πόδια ενώ έχετε μια κίνηση του εντέρου. Αυτό θα αλλάξει τη θέση του πρωκτικού σωλήνα, γεγονός που μπορεί να διευκολύνει τη διέλευση των κοπράνων.
 • Αποφυγή καθυστέρησης της κίνησης του εντέρου όταν προκύψει ανάγκη.
 • Λαμβάνετε κανονικά ντους.
 • Ξεπλύνετε απαλά τον πρωκτό στο ντους μετά από κάθε κίνηση του εντέρου ή χρησιμοποιώντας υγρά μαντηλάκια τουαλέτας ή νερό από μπιντέ.
 • Πάρτε ένα ζεστό μπάνιο για να ανακουφίσετε τα συμπτώματα.
 • Καθίστε σε παγοκύστη για να μειώσετε τον πόνο ή την ταλαιπωρία.
 • Να ασκείτε τακτικά για να βοηθήσετε στην τόνωση των κινήσεων του εντέρου.
 • Τρώτε πολλά πλούσια σε φυτικές τροφές. Οι φυτικές ίνες από φρούτα, λαχανικά, καρύδια και σπόροι βοηθούν στη συλλογή νερού στο σκαμνί, καθιστώντας το πιο μαλακό και πιο εύκολο να περάσει.

Τέλος, θέλουμε να σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το Venapro. Το Venapro είναι γνωστό ως το πιο αποτελεσματικό φάρμακο για τα συμπτώματα αιμορροΐδων. Το Venapro είναι μια ομοιοπαθητική θεραπεία για αιμορροΐδες που λειτουργεί χρησιμοποιώντας όλα τα φυσικά συστατικά που αποτελούνται από βότανα και μέταλλα. Το προϊόν αποτελείται από χάπια και σπρέι. Το Venapro λειτουργεί χρησιμοποιώντας βότανα συμβατά με αιμορροΐδες για να προκαλέσει μια απάντηση σε αιμορροΐδες από το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού. Αυτό προκαλεί τη μείωση των συμπτωμάτων και του πόνου των αιμορροΐδων. Ο τύπος Venapro ήταν επιτυχής για πάνω από το 92% των ασθενών με αιμορροΐδες. Έτσι, για να συνοψίσουμε, Venapro είναι μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία αιμορροΐδας που συνιστούμε ανεπιφύλακτα. Ακόμη και τα άτομα με εξαιρετικά σοβαρές περιπτώσεις αιμορροΐδων επωφελούνται από τη χρήση του Venapro. Ο καθένας που έχει πρόβλημα με αιμορροΐδες πρέπει να δοκιμάσει το Venapro. Κάντε κλικ παρακάτω για να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε αυτό το προϊόν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>