Ανδρική δυσλειτουργία στύσης: τι είναι αυτό;

Η αρρενωπή στυτική δυσλειτουργία είναι η ανικανότητα ενός άνδρα να αναπτύξει ή να διατηρήσει μια στύση για το σκοπό της σεξουαλικής επαφής. Γενικά, εάν η αδυναμία ανάπτυξης ή διατήρησης μιας στύσης συμβαίνει συχνά σε μια σημαντική χρονική περίοδο (αρκετές εβδομάδες έως μήνες), τότε θα θεωρηθεί στυτική δυσλειτουργία. Εάν συμβαίνει αυτό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ο όρος ανικανότητα. Η ανδρική δυσλειτουργία στύσης μπορεί να παρουσιαστεί με διάφορους τρόπους. Μερικοί άνδρες είναι εντελώς ανίκανοι να αναπτύξουν μια στύση. Κάποιοι μπορεί να αναπτύξουν μια στύση που δεν παραμένει αρκετά άκαμπτη ώστε να επιτρέπει ικανοποιητική συνουσία.

Αιτίες ανδρικής στυτικής δυσλειτουργίας

Οι γιατροί συνηθίζουν να πιστεύουν ότι η ανδρική στυτική δυσλειτουργία οφείλεται κυρίως σε ψυχολογικούς παράγοντες, όπως το άγχος ή η κατάθλιψη. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες περιπτώσεις στυτικής δυσλειτουργίας προκαλούνται από σωματικές ασθένειες. Τα ψυχολογικά προβλήματα προκαλούν μόνο μία στις δέκα περιπτώσεις διαρκούς στυτικής δυσλειτουργίας. Η φυσική στυτική δυσλειτουργία συμβαίνει σε μια περίοδο μηνών ή ετών και είναι συχνά μια βαθμιαία απώλεια λειτουργίας. Εάν οι στύσεις εξακολουθούν να εμφανίζονται αυθόρμητα όλη τη νύχτα ή το πρωί, το πρόβλημα μπορεί να είναι ψυχολογικό. Η δυσλειτουργία της στυτικής δυσλειτουργίας μπορεί να οφείλεται:

 • Φυσική ασθένεια – η στυτική δυσλειτουργία συχνά συνδέεται με καταστάσεις που επηρεάζουν τη ροή του αίματος στο πέος, όπως: διαβήτης, υψηλή χοληστερόλη, υψηλή αρτηριακή πίεση, κάπνισμα τσιγάρων, παχυσαρκία, καρδιακές παθήσεις και πολλαπλή σκλήρυνση.
 • Ψυχολογικοί παράγοντες – η σεξουαλική κινητικότητα ή η απόδοση ενός ατόμου μπορεί να επηρεαστεί από άγχος όπως προβλήματα στην εργασία, δυσκολίες σχέσεων ή οικονομικές ανησυχίες. Οι ψυχιατρικές καταστάσεις και η αίσθηση κατάθλιψης ή αγωνίας για κακή σεξουαλική απόδοση μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε στυτική δυσλειτουργία.
 • Ένας συνδυασμός φυσικών ασθενειών και ψυχολογικών παραγόντων – σωματικά προβλήματα με τη διατήρηση μιας στύσης μπορεί να προκαλέσει στον άνδρα να αισθάνεται άγχος για τη σεξουαλική απόδοση, γεγονός που καθιστά το πρόβλημα χειρότερο.
 • Τα συνταγογραφούμενα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης, της υψηλής χοληστερόλης, της κατάθλιψης και των ψυχιατρικών διαταραχών και της νόσου του προστάτη, μπορεί να προκαλέσουν ή να επιδεινώσουν τα συμπτώματα της στυτικής δυσλειτουργίας.
 • Άγνωστο – σε μερικές περιπτώσεις, ούτε φυσικά ούτε ψυχολογικά αίτια είναι προφανή. Η αγγειακή νόσο πιθανόν να είναι η υποκείμενη αιτία σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ένα καλό σχέδιο ενεργειών για ανδρική δυσλειτουργία στύσης

Εάν πάσχετε από στυτική δυσλειτουργία, εδώ είναι ένα σχέδιο δράσης που πρέπει να ακολουθήσετε:

 1. Κάντε την απόφαση για να διορθώσετε τη στυτική δυσλειτουργία σας – οι μελέτες δείχνουν ότι πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα στύσης όταν δεν χρειάζονται. Το πρώτο βήμα για την επίλυση της στυτικής δυσλειτουργίας είναι να αποφασίσει να αναλάβει δράση.
 2. Γιατρός – όταν πρόκειται για το σώμα σας που δεν λειτουργεί σωστά, ένας γιατρός έχει τις επαγγελματικές γνώσεις που χρειάζεστε για να αποφασίσετε πώς να το δοκιμάσετε και να το διορθώσετε. Μπορούν να σας δώσουν μια αξιολόγηση για να σας βοηθήσουν να καταλάβετε ποιες στρατηγικές στύσης είναι σωστές για εσάς. Μπορείτε να πάρετε μια αξιολόγηση από τον τοπικό γιατρό σας, ή online από μια online ιατρική υπηρεσία.
 3. Αποφασίστε για τις λύσεις σας – μόλις έχετε λάβει εισήγηση από γιατρό, μπορείτε να κάνετε μια επιλογή σχετικά με τις στρατηγικές στύσης που θα δοκιμάσετε. Επίσης, παρόλο που δεν πρέπει ποτέ να συνδυάσετε φαρμακευτική αγωγή εκτός και αν ένας γιατρός συμφωνήσει ότι πρέπει, μπορείτε να δοκιμάσετε ταυτόχρονα περισσότερες από μία λύσεις στυτικής δυσλειτουργίας, όπως η φαρμακευτική αγωγή μαζί με τις αλλαγές στον τρόπο ζωής.
 4. Ξεκινήστε τις λύσεις σας μακριά και προσέξτε τα αποτελέσματα – μόλις είστε ευχαριστημένοι με την επιλογή σας και έχετε αρχίσει, θα πρέπει να προσέξετε την κατάσταση. Ο χρόνος μέχρι να δείτε τα αποτελέσματα θα είναι διαφορετικός ανάλογα με τη λύση που χρησιμοποιείτε.
 5. Εάν το πρόβλημα δεν είναι σταθερό, μην το εγκαταλείπετε! – Όλοι δεν βρίσκουν τη σωστή λύση γι ‘αυτούς στην πρώτη προσπάθεια. Ακριβώς επειδή η πρώτη σας προσπάθεια δεν λειτουργεί δεν σημαίνει τίποτα δεν θα. Συνεχίστε να δοκιμάζετε λύσεις μέχρι να κολλήσετε.

Μπορεί να προληφθεί η ανδρική δυσλειτουργία στύσης;

Το πιο σημαντικό είναι ότι πρέπει να μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε τα αίτια της ανδρικής στυτικής δυσλειτουργίας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα και να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα όταν συμβεί. Προκειμένου να συμβάλει στη διατήρηση της καλής σεξουαλικής λειτουργίας:

 • Ακολουθήστε το πρόγραμμα θεραπείας του γιατρού σας για οποιονδήποτε από τους ιατρικούς / υγειονομικούς σας όρους.
 • Περιορίστε την πρόσληψη αλκοόλ.
 • Κόψε το κάπνισμα.
 • Πάρτε θεραπεία αν χρειαστεί για οποιαδήποτε συναισθηματικά ή ψυχολογικά προβλήματα όπως άγχος, κατάθλιψη και άγχος.
 • Επικοινωνήστε καλύτερα και πιο συχνά με τον σύντροφό σας.

Η τακτική λήψη αρσενικών συμπληρωμάτων βελτίωσης είναι επίσης μια καλή ιδέα για να διατηρηθεί η αντοχή και να αυξηθεί η σεξουαλική απόδοση. Για να λάβετε σύσταση για τα καλύτερα συμπληρώματα που πρέπει να λάβετε, κάντε κλικ στο παρακάτω πανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>