Αναλυτική ανασκόπηση των παροχών curcumin

Η κουρκουμίνη είναι ένα ευπροσάρμοστο συμπλήρωμα με μεγάλη ποικιλία οφέλων. Αυτή η ανάρτηση θα επανεξετάσει τα οφέλη της κουρκουμίνης συνολικά. Turmeric έχει χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια στην Ασία. Το κουρτσίνο ήταν η λύση ιατρικής ιατρικής για ινδική ιατρική σε ένα ολόκληρο φάσμα ιατρικών θεμάτων, από πονοκεφάλους έως πόνους στην κοιλιά. Turmeric παίρνει το ζωντανό κίτρινο-πορτοκαλί χρώμα από το δραστικό συστατικό κουρκουμίνη, το οποίο είναι το πραγματικό αστέρι της παράστασης, γνωστή για τις μαγικές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η χρόνια φλεγμονή παίζει κεντρικό ρόλο σε διάφορες ασθένειες όπως ο διαβήτης, ο καρκίνος, η αρθρίτιδα, η νόσος του Alzheimer και οι καρδιαγγειακές παθήσεις. Τα οφέλη της κουρκουμίνης περιλαμβάνουν τη βελτίωση των συστηματικών δεικτών οξειδωτικού στρες και τη μείωση της φλεγμονής.

Τι είναι η κουρκουμίνη;

Το κουρκούμη, γνωστό και ως το καρύκευμα που βρίσκεται στο κάρυ, δεν είναι γνωστό μόνο για τη γεύση του, αλλά και για τα αναρίθμητα οφέλη για την υγεία του. Το κουρκούμη περιέχει αρκετά κύρια συστατικά γνωστά ως κουρκουμινοειδή τα οποία συνήθως αποτελούν περίπου το 3% του βάρους τους σε εμπορικά διαθέσιμα παρασκευάσματα. Η κουρκουμίνη είναι γνωστό ότι είναι το πιο ενεργό φυτοχημικό των τεσσάρων κουρκουμινοειδών που βρίσκονται στο κουρκουμά. Η κουρκουμίνη αποτελεί το 77% των κουρκουμινοειδών. Τα υπόλοιπα τρία συστατικά έρχονται τυπικά σε 17% δεσμεθοξυκουρκουμίνη, 3% δις-διμεθοξυκουρκουμίνη και το υπόλοιπο, ένα τέταρτο πιο πρόσφατα προσδιορισμένο κουρκουμινοειδές, κυκλοκουρκουμίνη. Ανάμεσα στα πολλά οφέλη κουρκουμίνης, οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ήδη ότι η κουρκουμίνη είναι μεγάλη για τη μείωση όλων των ειδών φλεγμονής. Αυτό είναι επίσης μεγάλο για τον καρκίνο και καλό για αποτοξίνωση (βαρέα μέταλλα και φθόριο).

Τα επτά πλεονεκτήματα της κουρκουμίνης

Η κουρκουμίνη είναι ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες και αντιοξειδωτικό με ποικίλα δυνατά οφέλη για την υγεία. Εδώ είναι τα επτά πλεονεκτήματα κουρκουμίνης:

  • Κουρκουμίνη ως αντιφλεγμονώδη.

Για αιώνες, το κουρκούμη έχει χρησιμοποιηθεί στην ινδική ολιστική θεραπευτική πρακτική, ιδιαίτερα για τα αντιφλεγμονώδη οφέλη της. Αυτές οι ιδιότητες προέρχονται από φυτοχημικά προϊόντα γνωστά ως κουρκουμινοειδή. Μεγάλο μέρος της έρευνας επικεντρώθηκε σε ένα είδος κουρκουμινοειδούς που ονομάζεται κουρκουμίνη. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η κουρκουμίνη κουρκούμης μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη της υγιούς αντίδρασης φλεγμονής.

  • Κουρκουμίνη ως αντιοξειδωτικό.

Τα αντιοξειδωτικά προάγουν την κυτταρική υγεία μειώνοντας τις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες. Οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να επιτεθούν σε υγιή κύτταρα, αφήνοντάς τα μόνιμα κατεστραμμένα. Το σώμα αντιδρά με την εμφάνιση σημείων οξειδωτικού στρες. Πολλοί παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν υπερβολικό οξειδωτικό στρες, συμπεριλαμβανομένης της σωματικής δραστηριότητας. Ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, ένα συμπλήρωμα κουρκουμίνης μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση μετά την άσκηση.

  • Η κουρκουμίνη προάγει την ανοσοποιητική λειτουργία.

Ένας άλλος λόγος για να συμπληρώσετε με κουρκουμίνη είναι τα ανοσοποιητικά οφέλη του. Σκεφτείτε την κουρκουμίνη ως φίλο που προωθεί την υγεία του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Η αντιφλεγμονώδης και αντιοξειδωτική φύση της κουρκουμίνης μπορεί να βοηθήσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα στον αγώνα του για να αποκρούσει τους ξένους εισβολείς και τις ελεύθερες ρίζες.

  • Η κουρκουμίνη υποστηρίζει την πεπτική υγεία.

Η υγιής αντίδραση φλεγμονής στο σώμα συνδέεται με ένα υγιές πεπτικό σύστημα. Επιλέγοντας τα σωστά τρόφιμα για να υποστηρίξετε μια υγιή αντίδραση φλεγμονής είναι ζωτικής σημασίας για να ζήσετε μια υψηλή ποιότητα ζωής. Πολλά τρόφιμα μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονώδη απόκριση στο σώμα όταν αφομοιωθούν, αλλά ορισμένα, όπως η κουρκουμίνη κουρκούμης, έχουν μια ευνοϊκότερη απάντηση. Η συμπλήρωση της διατροφής σας με ένα αντιφλεγμονώδες συμπλήρωμα όπως η κουρκουμίνη είναι ένας τρόπος για να υποστηρίξετε την υγιή πέψη.

  • Η κουρκουμίνη υποστηρίζει την υγεία των αρθρώσεων.

Η αρθρίτιδα είναι κοινό πρόβλημα. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι, οι περισσότεροι από τους οποίους περιλαμβάνουν φλεγμονή στις αρθρώσεις. Η κουρκουμίνη είναι μια ισχυρή αντιφλεγμονώδης ένωση, μπορεί να βοηθήσει στην αρθρίτιδα. Σε μια μελέτη σε άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα, η κουρκουμίνη ήταν ακόμη πιο αποτελεσματική από ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο.

  • Η κουρκουμίνη βοηθά στην αποτοξίνωση.

Ένα σημαντικό όφελος κουρκουμίνης είναι η ικανότητά του να αποτοξινώνει το σώμα. Κάθε μέρα, εκτίθεστε σε περιβαλλοντικές και διατροφικές τοξίνες γνωστές ως ξενοβιοτικά. Αυτές οι χημικές ουσίες συχνά συνδέονται με αυξημένες ποσότητες φλεγμονής και υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου. Η κατανάλωση κουρκουμίνης μπορεί να βοηθήσει το ήπαρ να αποτοξινώσει αποτελεσματικά το σώμα και να ανακουφίσει ορισμένες από τις επιπτώσεις των επικίνδυνων καρκινογόνων ουσιών.

  • Η κουρκουμίνη προλαμβάνει και θεραπεύει τη νόσο του Alzheimer.

Η νόσος του Αλτσχάιμερ είναι η πιο κοινή νευροεκφυλιστική ασθένεια στον κόσμο και η κύρια αιτία της άνοιας. Η κουρκουμίνη έχει αποδειχθεί ότι διασχίζει τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό. Είναι γνωστό ότι η φλεγμονή και η οξειδωτική βλάβη παίζουν ρόλο στη νόσο του Alzheimer και η κουρκουμίνη έχει ευεργετικά αποτελέσματα και στις δύο.

Συμπλήρωμα κουρκουμίνης

Μαζί με την προσθήκη κουρκούμης στη διατροφή σας, μπορείτε επίσης να εξετάσετε τη λήψη κουρκουμίνης σε μορφή συμπληρώματος – ορισμένα συμπληρώματα υψηλής ποιότητας όπως το TurmericCurciminPlus περιέχουν έως και 95% κουρκουμινοειδή. Προσπαθήστε να βρείτε ένα κουρκούμη συμπλήρωμα που περιέχει πιπερίτη για να πάρει τη μέγιστη απορροφητικότητα, όπως το κουρκούμη και μαύρο πιπέρι δουλεύουν παράλληλα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κουρκούμη ή κουρκουμίνη, κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>