Αιτίες αιμορροΐδες και τις θεραπείες

Η παρουσία της αιμορροΐδας είναι φυσιολογική, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι την αναφέρουν ως μη φυσιολογικό εύρημα. Ποιες είναι αιμορραγικές αιτίες; Αιμορροΐδες, επίσης γνωστά ως πασσάλους, είναι πρησμένες φλέβες στο κάτω μέρος του πρωκτού και του ορθού. Όταν τα τοιχώματα αυτών των αγγείων είναι τεντωμένα, γίνονται ερεθισμένα. Αν και οι αιμορροΐδες μπορεί να είναι δυσάρεστες και επώδυνες, μπορούν εύκολα να αντιμετωπιστούν και να αποφευχθούν πολύ. Καθώς οι αιμορροΐδες γενικά επιδεινώνονται με την πάροδο του χρόνου, οι γιατροί προτείνουν ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται αμέσως μόλις εμφανιστούν. Σε αυτό το άρθρο θα συζητήσουμε τα αίτια αιμορροΐδων και την καλύτερη θεραπεία για τα συμπτώματα.

Τι προκαλεί αιμορροΐδες;

Ενώ η παρουσία αιμορροΐδων είναι μια αντανάκλαση της φυσιολογικής ανατομίας, οι περισσότεροι άνθρωποι και επαγγελματίες φροντίδας αναφέρονται σε αιμορροΐδες ως ανώμαλο εύρημα επειδή παρουσιάζονται μόνο όταν διογκώνονται και προκαλούν προβλήματα. Η αιμορροϊδική διόγκωση εμφανίζεται όταν υπάρχει αύξηση της πίεσης στα μικρά αγγεία που συνιστούν την αιμορροΐδη προκαλώντας τους να διογκωθούν και να γκρεμίσουν με αίμα. Αυτό τους αναγκάζει να αυξήσουν το μέγεθος που οδηγεί σε συμπτώματα. Εδώ είναι τα κύρια αίτια αιμορροΐδες γενικά:

 • Η δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και το στέλεχος μικρότερου διαμετρήματος προκαλούν την τάση ενός ατόμου όταν έχει μια κίνηση του εντέρου αυξάνοντας την πίεση στα αιμοφόρα αγγεία.
 • Η παρατεταμένη συνεδρίαση στην τουαλέτα μπορεί να αυξήσει την πίεση μέσα στα αιμοφόρα αγγεία.
 • Παχυσαρκία.
 • Διάρροια, τόσο οξεία όσο και χρόνια.
 • Καρκίνο του παχέος εντέρου.
 • Προηγούμενη ορθική χειρουργική επέμβαση.
 • Τραυματισμός νωτιαίου μυελού και έλλειψη όρθιας στάσης.

Αιμορροειδή συμπτώματα

Τα σημεία και τα συμπτώματα των αιμορροΐδων μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Αγχώδης αιμορραγία κατά τη διάρκεια των κινήσεων του εντέρου – μπορεί να παρατηρήσετε μικρές ποσότητες φωτεινού ερυθρού αίματος στον ιστό τουαλέτας ή στην τουαλέτα.
 • Κνησμός ή ερεθισμός στην πρωκτική περιοχή.
 • Πόνο ή δυσφορία.
 • Οίδημα γύρω από τον πρωκτό σας.
 • Μία μπουκιά κοντά στον πρωκτό σας, η οποία μπορεί να είναι ευαίσθητη ή οδυνηρή.

Τα συμπτώματα αιμορροΐδας εξαρτώνται συνήθως από την τοποθεσία: εσωτερική ή εξωτερική. Οι εσωτερικές αιμορροΐδες βρίσκονται μέσα στο ορθό. Συνήθως δεν μπορείτε να δείτε ή να αισθανθείτε αυτές τις αιμορροΐδες, και σπάνια προκαλούν δυσφορία. Αλλά το στρες ή ο ερεθισμός όταν περνάτε το σκαμνί μπορεί να βλάψει την επιφάνεια της αιμορροΐδας και να την προκαλέσει να αιμορραγήσει. Περιστασιακά, η τάνυση μπορεί να ωθήσει μια εσωτερική αιμορροΐδα μέσα από το πρωκτικό άνοιγμα. Αυτό είναι γνωστό ως αιμορραγία που προεξέχει ή προεξέχει και μπορεί να προκαλέσει πόνο και ερεθισμό. Οι εξωτερικές αιμορροΐδες είναι κάτω από το δέρμα γύρω από τον πρωκτό σας. Όταν ενοχληθούν, οι εξωτερικές αιμορροΐδες μπορούν να φαγώσουν ή να αιμορραγούν.

Πώς να αντιμετωπίσετε αιμορροΐδες

Αφού μάθετε αιμορροΐδες αιτίες και συμπτώματα, τώρα σίγουρα θέλετε να μάθετε για τις θεραπείες. Δραματική ανακούφιση για τα περισσότερα συμπτώματα αιμορροΐδες στην πραγματικότητα μπορεί να βρεθεί με απλά, σπίτι διορθωτικά μέτρα για αιμορροΐδες. Μπορείτε να δοκιμάσετε τα εξής:

 • Πάρτε περισσότερες ίνες: Προσθέστε περισσότερες ίνες στη διατροφή σας από τα τρόφιμα. Το Fiber μαλακώνει τα κόπρανα και τους διευκολύνει να περάσουν, μειώνοντας την πίεση στις αιμορροΐδες. Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες περιλαμβάνουν το μπρόκολο, τα φασόλια, το πίτουρο σιταριού και βρώμης, τα τρόφιμα ολικής αλέσεως και τα φρέσκα φρούτα.
 • Πόσιμο νερό: Θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τα σκληρά κόπρανα και τη δυσκοιλιότητα, έτσι ώστε να στενεύετε λιγότερο κατά τη διάρκεια των κινήσεων του εντέρου. Τα φρούτα και τα λαχανικά, τα οποία έχουν φυτικές ίνες, έχουν επίσης νερό σε αυτά.
 • Άσκηση: Η μέτρια αερόβια άσκηση, όπως το γρήγορο περπάτημα 20-30 λεπτά την ημέρα, μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της λειτουργίας του εντέρου.
 • Πάρτε χρόνο: Όταν νιώθετε την επιθυμία να ξεφλουδίσετε, πηγαίνετε αμέσως στο μπάνιο. Μην περιμένετε μέχρι ένα βολικότερο χρόνο. Το σκαμνί μπορεί να δημιουργήσει αντίθεση, οδηγώντας σε αυξημένη πίεση και πίεση. Επίσης, προγραμματίζετε μια καθορισμένη ώρα κάθε μέρα, όπως μετά το γεύμα, για να καθίσετε στην τουαλέτα για λίγα λεπτά. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια τακτική συνήθεια εντέρων.

Τέλος, αναζητήστε ομοιοπαθητική θεραπεία για αιμορροΐδες. Συστήνουμε ιδιαίτερα ένα προϊόν που ονομάζεται Venapro, το οποίο είναι αποτέλεσμα χρόνων μελέτης σχετικά με το πώς το σώμα εξαλείφει τις αιμορροΐδες χρησιμοποιώντας αποκλειστικά φυτικά συστατικά. Το Venapro είναι ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο που αποτελείται από χάπια και σπρέι. Αυτό είναι ειδικά σχεδιασμένο για την εξάλειψη των αιμορροΐδων. Οι άνθρωποι που το έχουν χρησιμοποιήσει έχουν παρατηρήσει γρήγορη και διαρκή ανακούφιση. Επειδή επιτίθεται στη ρίζα του προβλήματος, η ανακούφιση είναι ανθεκτική και στις περισσότερες περιπτώσεις η τελική. Τα 100% φυτικά και φυσικά συστατικά του καθιστούν το Venapro ασφαλή, αξιόπιστα και τα αποτελέσματά του είναι μακράς διαρκείας, χωρίς επιβλαβείς επιδράσεις στο σώμα σας. Κάντε κλικ παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό το ομοιοπαθητικό φάρμακο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>