Αθλητική διατροφή για τις γυναίκες – αυτό που χρειάζονται οι αθλητές

Οι γυναίκες αθλητές πρέπει να κατανοήσουν τις δικές τους ειδικές ανάγκες αθλητικής διατροφής για τις γυναίκες ώστε να επιτρέψουν την ανάπτυξη ισχυρών, υγιεινών αθλητών. Είναι επειδή μόνο οι δυνατοί, υγιείς αθλητές που μπορούν να εκτελέσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο αθλητικό πεδίο. Παρά τα πολλά οφέλη του αθλητισμού και της άσκησης, υπάρχουν ορισμένες πτυχές που μπορεί στην πραγματικότητα να καταστούν επιζήμιες για την υγεία. Η έρευνα έχει δείξει ότι οι γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο να αναπτύξουν αρνητικά αποτελέσματα στην υγεία ως συνέπεια της κακής διατροφής γύρω από την αθλητική δραστηριότητα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει διατροφικές διαταραχές, διαταραχές της εμμήνου ρύσεως ή χαμηλή οστική πυκνότητα.

Σκέψεις σχετικά με την αθλητική διατροφή για τις γυναίκες

Υπάρχουν μερικά ειδικά πράγματα που πρέπει να εξετάσετε όταν πρόκειται για αθλητική διατροφή για τις γυναίκες. Τα βασικά σημεία είναι:

  • Φάτε ένα υγιεινό πρωινό.

Η κατανάλωση ενός υγιεινού πρωινού θέτει έναν ήχο για το υπόλοιπο της ημέρας. Η υγιεινή δεν είναι ένα κουτάλι φυστικοβούτυρου, μιλάμε για ένα καλό μείγμα πρωτεϊνών, λιπών και υδατανθράκων ως το πρώτο πράγμα που καυσίμου το σώμα σας με το πρωί.

  • Το λίπος είναι ο φίλος σου.

Τα καλά λίπη είναι απαραίτητα για τον εγκέφαλό σας. Είναι επίσης η πιο αργή χώνευση των μακροεντολών σας, ώστε να παραμείνετε γεμάτοι. Μπορείτε ακόμη και μπέικον κάθε πρωί, αρκεί να είναι μετριοπαθής και προέρχεται από μια υγιή πηγή.

  • Δώστε προσοχή στο σώμα σας.

Αν παρατηρήσετε ότι δεν αισθάνεστε το καλύτερο ή ότι έχετε αέριο αφού έχετε φάει ένα συγκεκριμένο φαγητό. Μην το τρώτε πια, πιθανότατα έχετε αναπτύξει κάποιο είδος μισαλλοδοξίας.

  • Εξαπατήστε τα γεύματα έχουν σκοπό.

Εκτός από τα ψυχολογικά οφέλη από την ανταμοιβή για τον εαυτό σας για τη διαμονή σας σε τροχιά, εξαπατά τα γεύματα (ή “ανταμοιβή γεύματα”) έχουν πράγματι θετικές επιπτώσεις στο σώμα σας φυσιολογικά. Ας είμαστε σαφείς ότι δεν επιτρέπεται να έχετε ένα εξαπατημένο γεύμα αν έχετε 4 από αυτούς την εβδομάδα. Αυτό προορίζεται για όσους τρώνε καθαρά ολόκληρα τρόφιμα στη διατροφή τους 6 από 7 ημέρες την εβδομάδα. Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν πότε εισάγεται ένα εξαπατημένο γεύμα σε μια δίαιτα υγιούς ατόμου και λειτουργεί σχεδόν σαν ένα κουμπί επαναφοράς. Ενισχύει επίσης τη διάθεση & λίμπιντο, βοηθά στη ρύθμιση των ορμονών και μειώνει τους πόθους κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Όπως πάντα, η μετριοπάθεια είναι το κλειδί. Απλά μην πηγαίνετε στη θάλασσα.

Αγοράζοντας προϊόντα αθλητικής διατροφής για γυναίκες

Οι γενικές ανάγκες διατροφής των ανδρών και των γυναικών είναι εκπληκτικά παρόμοιες, αλλά η ποσότητα των υδατανθράκων, των ηλεκτρολυτών, των ορυκτών και των βιταμινών μπορεί να είναι διαφορετική. Υπάρχουν ειδικά προϊόντα αθλητικής διατροφής που διατίθενται στην αγορά για τις γυναίκες και αν και περιέχουν συχνά θρεπτικά συστατικά που είναι σημαντικά για τις γυναίκες σε καθημερινή βάση, μπορεί να μην είναι κρίσιμα κατά τη διάρκεια των προπονήσεων. Τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι γυναίκες για να εξασφαλίσουν ορμονική ισορροπία κατά την άσκηση είναι να τρώνε μια υγιεινή διατροφή και να πάρουν σωστή ποσότητα ύπνου. Ένα βασικό γεγονός κατά την κατανόηση και την αγορά των προϊόντων της αθλητικής διατροφής για τις γυναίκες είναι να γνωρίζουμε ότι θεωρούνται συμπληρώματα διατροφής.

Προπονητής και ειδικός σε θέματα διατροφής τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες

Δεδομένου ότι οι ανάγκες της αθλητικής διατροφής για γυναίκες και άνδρες μπορεί να είναι παρόμοιες, μπορούν να έχουν έναν ίδιο εμπειρογνώμονα πούλμαν και διατροφής. Όταν έχουν τα γεύματά τους, όλοι θα τρώνε την ίδια μερίδα. Οι ειδικοί σε πούλμαν και διατροφή συνήθως έχουν ένα σχέδιο διατροφής για όλους. Εκτός από το γεγονός ότι είναι εύκολο για αυτούς, δείχνει επίσης πόσο σημαντικό είναι να ακολουθήσετε το πρόγραμμα διατροφής στο τελευταίο. Κάντε κλικ στο παρακάτω πανό για να δείτε τι πρόγραμμα αθλητικής διατροφής θα λειτουργήσει για εσάς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>