Αθλητική διατροφή για κολυμβητές – ανεφοδιασμός για κορυφαία απόδοση

Η αθλητική διατροφή για τους κολυμβητές είναι εξαιρετικά σημαντική για να εξασφαλιστεί ότι οι ανάγκες σε ενέργεια και θρεπτικές ουσίες πληρούνται για να ανταγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο. Το κολύμπι είναι ένα άθλημα που επικεντρώνεται στην δύναμη, την ταχύτητα και την αντοχή. Η διατροφή αποκατάστασης είναι σημαντική για τον ανεφοδιασμό και την επισκευή του σώματος μετά από μακρές και συχνές πρακτικές. Οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες που δημιουργήθηκαν στις αρχές της σεζόν μπορούν να συμβάλουν στην προώθηση σταθερών ενεργειακών επιπέδων κατά τη διάρκεια της κορυφής της σεζόν. Ενώ οι καθημερινές ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά και μακροχρόνιες θερμίδες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την κατάρτιση, ένα υγιές υπόβαθρο θα προωθήσει καλύτερες επιλογές γεύματος που σας κρατούν τροφοδοτούμενους και έτοιμους να ξεκινήσετε!

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη για την αθλητική διατροφή για τους κολυμβητές

Ξεχάστε να προσπαθήσετε να ξεπεράσετε μια κακή διατροφή. Για να έχετε αποτελέσματα και να βελτιώνετε την απόδοσή σας, πρέπει να τρώτε έξυπνα. Εδώ είναι πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν υπολογίζετε για την αθλητική διατροφή για τους κολυμβητές:

 • Κολύμπι και πρόσληψη θερμίδων.
 • Επίτευξη ισορροπημένης διατροφής.
 • Τρώτε λίγο και συχνά.
 • Τρόφιμα πριν και μετά το μπάνιο.
 • Πώς να παραμείνετε ενυδατωμένοι.

Μπορείτε να βάλετε τις ώρες στην πισίνα, να εργαστείτε σκληρά και να κολλήσετε στο σχέδιο εκπαίδευσης σας, αλλά αν όλα πάνε στραβά στην κουζίνα, θα μπορούσατε να πωλούν τον εαυτό σας σύντομα. Μην αφήσετε μια κακή διατροφή να καταστρέψει τη σκληρή δουλειά και την εκπαίδευσή σας. Αντ ‘αυτού, μεγιστοποιήστε τις επιδόσεις σας στην κολύμβηση τροφοδοτώντας το σώμα σας με τα θρεπτικά, πλούσια σε ενέργεια τρόφιμα που χρειάζονται.

5 βασικές συμβουλές αθλητικής διατροφής για τους κολυμβητές

Ενώ οι περισσότεροι από εμάς δεν θα βιώσουν ποτέ τη συγκίνηση του ανταγωνισμού σε μια παγκόσμια σκηνή, μπορούμε ακόμα να επωφεληθούμε από τις ίδιες υγιείς διατροφικές συμβουλές που οι επαγγελματίες ακολουθούν κατά τη διάρκεια της προπόνησης και πριν από μια μεγάλη συνάντηση. Ο Jeff Lucchino, ένας αθλητικός διατροφολόγος, έχει προσφέρει πέντε συμβουλές αθλητικής διατροφής για κολυμβητές και μη κολυμβητές:

 • Επιλέξτε υδατάνθρακες με σύνεση.

Όταν εκπαιδεύετε σε ανταγωνιστικό επίπεδο, οι υδατάνθρακες πρέπει να αποτελούν την πλειοψηφία των θερμίδων στη διατροφή σας. Για παράδειγμα, ο μέσος όρος κολυμβητής 160 λιβρών χρειάζεται μεταξύ 580 και 720 γραμμάρια υδατανθράκων ημερησίως ή περίπου 3,5 έως 4,5 γραμμάρια ανά λίβρα σωματικού βάρους. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι και οι δύο τύποι υδατανθράκων βοηθούν στην αντικατάσταση των υδατανθράκων, αλλά ο συγχρονισμός καθενός είναι ανεκτίμητος για βέλτιστη αθλητική απόδοση.

 • Διαλέξτε ποιοτικές πρωτεΐνες.

Καταναλώντας εύλογες ποσότητες πρωτεΐνης – περίπου 15 γραμμάρια για ένα άτομο 160 λιβρών – δύο έως τέσσερις ώρες πριν από μια προπόνηση μπορεί να βοηθήσει τους μύες σας να ανακάμψει μετά την προπόνηση. Επιλέξτε θρεπτικές πηγές πρωτεΐνης, όπως τα αυγά, το γάλα, το κοτόπουλο, το χοιρινό, τα καρύδια, τα ψάρια, το βόειο κρέας και τη σόγια.

 • Μείνετε ισορροπημένοι.

Όλοι χρειαζόμαστε μια ισορροπημένη διατροφή για να καλύψουμε τις θρεπτικές μας βάσεις. Η καθημερινή σας διατροφή πρέπει να αποτελείται από πολύπλοκους υδατάνθρακες, άπαχα κρέατα, γαλακτοκομικά προϊόντα και πολλά φρούτα και λαχανικά.

 • Πακετάρετε ένα σνακ.

Διατηρήστε το σάκχαρό σας ακόμη και απολαμβάνοντας ένα μικρό σνακ περίπου μία ή δύο ώρες πριν αρχίσετε μια προπόνηση. Οι καλές επιλογές περιλαμβάνουν φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, μείγμα ιχνών, γιαούρτι, δημητριακά ολικής αλέσεως ή τοστ και ενεργειακά μπαρ.

 • Βρέξτε τη σφυρίχτρα σας.

Κατά ειρωνικό τρόπο, καθώς κολυμπάτε στο νερό, το σώμα σας απαιτεί περισσότερο από αυτό. Στην πραγματικότητα, η αφυδάτωση μπορεί να απολέσει την απόδοσή σας. Μείνετε ενυδατωμένοι με πόσιμο νερό, καταναλώνοντας μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε φρούτα και λαχανικά που περιέχουν φυσικά υψηλό ποσοστό νερού και ψεκάζοντας άλλα υγιή υγρά όλη την ημέρα. Το καλύτερο μέτρο ενυδάτωσης είναι το χρώμα των ούρων σας, το οποίο θα πρέπει να είναι ανοιχτό κίτρινο.

Άλλες συμβουλές αθλητικής διατροφής για κολυμβητές

Ακολουθούν άλλες συμβουλές που πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη:

 • Να είστε οργανωμένοι.

Οι παίκτες πρέπει να έχουν πρόχειρα φαγητά για να πάνε στο γήπεδο, καθώς μπορεί να είναι δύσκολο να στηριχθεί ο χώρος για να δώσουν τις κατάλληλες επιλογές.

 • Επίπεδα σωματικού λίπους.

Το χαμηλό σωματικό λίπος μπορεί να αποτελέσει πλεονέκτημα στην κολύμβηση για ευκινησία, δύναμη και τεχνική. Ωστόσο, κάθε άτομο θα πρέπει να έχει το δικό του σκοπό για τη σύνθεση του σώματος και θα πρέπει να συμβουλεύεται έναν Διαγνωσμένο Αθλητικό Διευθυντή για καθοδήγηση ώστε να αποφευχθεί ο συμβιβασμός της υγείας ή της απόδοσης. Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να βρείτε περισσότερες συμβουλές σχετικά με την αθλητική διατροφή για τους κολυμβητές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>