Αθλητική διατροφή για δρομείς: πώς να τρώτε καλά

Η αθλητική διατροφή για τους δρομείς είναι σημαντική όχι μόνο για τη διατήρηση της καλής υγείας, αλλά και για την προώθηση της μέγιστης απόδοσης. Η σωστή διατροφή και ενυδάτωση μπορεί να κάνει ή να σπάσει μια προπόνηση ή μια φυλή και επίσης επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που οι δρομείς αισθάνονται, εργάζονται και σκέπτονται. Μια ισορροπημένη διατροφή για τους υγιείς δρομείς πρέπει να περιλαμβάνει αυτά τα βασικά: υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπη, βιταμίνες και μέταλλα. Ξέρετε την καθημερινή διατροφή σας …

  • Μπορεί να σας δώσει την άκρη σε ανταγωνισμό ή να το πάρει μακριά;
  • Μπορεί να είναι ο ένοχος αν “καπνίζετε” στις μεγάλες διαδρομές σας ή σε ανταγωνισμό;
  • Μπορεί να βελτιώσει την ανάρρωσή σας μετά από μια προπόνηση ή να σας κάνει να αισθάνεστε εξαντλημένοι την υπόλοιπη μέρα;
  • Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των τραυματισμών και στη μείωση της φλεγμονής από τα κατάγματα, τα στελέχη και τα διαστρέμματα;

Οδηγός για την αθλητική διατροφή για τους δρομείς

Είτε είστε δρομέας αναψυχής, εκπαίδευση για μισό μαραθώνιο, μαραθώνιο ή γεγονός εξαιρετικής αντοχής, ένα καλά προσαρμοσμένο σχέδιο διατροφής θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε όσο το δυνατόν καλύτερα την εκπαίδευσή σας και τις επιδόσεις σας. Η επιλογή τροφής (καυσίμου) για το σώμα σας μπορεί να είναι μια πολύπλοκη διαδικασία, τόσο στην εκπαίδευση όσο και ξανά στην ημέρα του αγώνα.

  • Υδατάνθρακες και ενέργεια.

Οι υδατάνθρακες είναι ο καλύτερος φίλος του δρομέα όταν πρόκειται για ενέργεια και να αξιοποιήσουν στο έπακρο το σώμα σας.

  • Πρωτεΐνη.

Τα τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες είναι σημαντικά για την αντικατάσταση και ανάκτηση μυών, τη διατήρηση ενεργειακών απαιτήσεων, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. ιδιαίτερα σημαντικό για δρομείς μεγάλων αποστάσεων.

  • Λίπη.

Ενώ οι αθλητές αντοχής πρέπει να προσπαθήσουν να ακολουθήσουν μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, συνιστάται να συμπεριλάβετε τα «καλά λίπη» στη διατροφή σας καθώς βοηθούν με τις φυσιολογικές διαδικασίες όπως η ανάπτυξη και ανάπτυξη, η υγεία του δέρματος, η ανάπτυξη των τριχών, ο μεταβολισμός, η υγεία του αναπαραγωγικού συστήματος και η κυτταρική μεμβράνη ακεραιότητα.

  • Ενυδάτωση.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό οι δρομείς να είναι ενυδατωμένοι κατά τη διάρκεια και μετά τις προπονήσεις. έχοντας μια περίοδο υψηλής έντασης ή σε μια βαριά φάση της εκπαίδευσής σας (για παράδειγμα, οδηγώντας σε ένα γεγονός), θα επωφεληθείτε είτε από τη χρήση αθλητικών ποτών είτε από μια άμεσα διαθέσιμη πηγή υδατανθράκων, όπως πηκτές, μασάλα ή lollies.

  • Ανάκτηση.

Το τρέξιμο δεν θα προκαλέσει μόνο τα καταστήματα υδατάνθρακα του δρομέα, αλλά θα προκαλέσει και κάποια βλάβη στις μυϊκές ίνες, γεγονός που θα καθυστερήσει την ανάκτηση. Η στρατηγική πρόσληψη τροφίμων πλούσιων σε υδατάνθρακες και ποιοτικών πρωτεϊνών σύντομα μετά την προπόνηση θα ενισχύσει το ρυθμό εμφάνισης του γλυκογόνου των μυών και θα διευκολύνει τους αθλητές να καταναλώνουν αρκετούς υδατάνθρακες πριν από την επόμενη προπόνηση.

Τύπος αθλητικής διατροφής για προϊόντα δρομέων

Κάθε άτομο είναι διαφορετικό, έτσι ώστε να στραφείτε ιδιαίτερα είναι προσωπικό πράγμα. Θα εξαρτηθεί επίσης από το μήκος και το είδος του γεγονότος στο οποίο συμμετέχετε. Τα υδατανθρακικά ποτά συνήθως έρχονται σε φακελάκια σκόνης που αραιώνετε με νερό. Αυτά απορροφώνται πολύ εύκολα από το σώμα. Μπορεί να μην μπορείτε να μεταφέρετε αρκετά από αυτά για να σας δούμε μέσα από μακρύτερα γεγονότα, όπως ένας μαραθώνιος, ωστόσο. Τα τζελ είναι ένας άλλος τύπος αθλητικής διατροφής για τα προϊόντα των δρομέων. Είναι μικρές και γεμάτες ενέργεια. Μπορείτε να γεμίσετε πολλά στην τσέπη σας ή την τσάντα για να χρησιμοποιήσετε όλη τη διάρκεια της διαδρομής σας. Ορισμένοι είναι διαμορφωμένοι έτσι ώστε να μην χρειάζεται να πλένονται με νερό. Δοκιμάστε μερικές διαφορετικές μάρκες για να δείτε ποιες είναι οι πιο εύκολες στην εύρεση. Οι μασάδες δουλεύουν με πολύ παρόμοιο τρόπο. Απλά, όπως υποδηλώνει το όνομα, απαιτούν κάποια μάσημα και λίγο περισσότερο νερό για να βοηθήσουν στην πέψη. Στη συνέχεια, υπάρχουν ενεργειακές μπάρες, οι καλύτερες για εκείνες τις μακρύτερες εκδηλώσεις όπως οι υπεραραθωνογράφοι, όπου η λήψη πάρα πολλών υδατανθράκων ή πηκτωμάτων με υδατάνθρακες παίρνει λίγο περισσότερο και μπορεί να σας δώσει ένα στομαχό ενοχλημένο. Στη συνέχεια, υπάρχουν φυσικά προϊόντα – φυστικοβούτυρο και ημερομηνίες, για παράδειγμα – που είναι οικονομικά αποδοτικά και είναι κατάλληλα για εκείνους που δεν μπορούν να στομαχίσουν γλυκά τζελ. Μάθετε πώς μπορείτε να επιλέξετε τα καλύτερα προϊόντα αθλητικής διατροφής για τους δρομείς κάνοντας κλικ στο παρακάτω πλαίσιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>