Αθλητική διατροφή: βιταμίνες για αθλητικές επιδόσεις

Οι βιταμίνες διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στις αθλητικές επιδόσεις. Οι αθελέτες χρειάζονται αθλητικό συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει πολλαπλές βιταμίνες για να τους βοηθήσει να αποδώσουν στο καλύτερο δυνατό τρόπο. Η διατήρηση μιας ισχυρής και υγιούς αθλητικής απόδοσης είναι κάτι περισσότερο από ένα θέμα κατάρτισης και “διατήρησης της φόρμας”. Το σώμα σας χρειάζεται υποστήριξη από αθλητικό συμπλήρωμα διατροφής που συνοδεύεται από κατάλληλες βιταμίνες, προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί και να ανταποκρίνεται σε κορυφαία επίπεδα. Οι βιταμίνες δεν σας δίνουν περισσότερη ενέργεια, αλλά βοηθούν να ξεκλειδώσετε την ενέργεια που αποθηκεύεται στο φαγητό, ώστε το σώμα σας να μπορεί να το χρησιμοποιήσει ως καύσιμο. Το σώμα σας χρειάζεται βιταμίνες Β, βιταμίνη D και βιταμίνες Α, C και Ε για να σας βοηθήσουν να παίξετε αθλήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα πρέπει να παίρνετε αυτές τις βιταμίνες από το φαγητό που τρώτε, αλλά αν δεν είστε, δοκιμάστε να πάρετε συμπληρώματα διατροφής.

Στοιχεία για τις βιταμίνες

Τα παρακάτω είναι γεγονότα για τις βιταμίνες που κάθε αθλητής πρέπει να γνωρίζει:

  • Βιταμίνες Β.

Βιταμίνες Β περιλαμβάνουν βιταμίνη Β1, βιταμίνη Β2, βιταμίνη Β3, βιταμίνη Β6, φυλλικό οξύ και βιταμίνη Β12. Οι βιταμίνες Β βοηθούν: o Μετατρέψτε τα τρόφιμα σε ενέργεια που χρειάζεστε για να παίξετε αθλήματα. o Κάνετε τις πρωτεΐνες για να χτίσετε και να επισκευάσετε τους μυς σας. o Κάνετε τα ερυθρά αιμοσφαίρια που δίνουν οξυγόνο στους μύες σας. Για να πάρετε βιταμίνες Β, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτά τα τρόφιμα: σπαράγγια, τεύτλα, μπρόκολο, εμπλουτισμένα ψωμιά, δημητριακά, ζυμαρικά, γάλα, τυρί, γιαούρτι, ψάρι, άπαχο κρέας, ξηροί καρποί, σπόροι, σόγια.

  • Βιταμίνη Δ.

Η βιταμίνη D είναι μια θρεπτική ουσία που βοηθά το σώμα σας να απορροφά το ασβέστιο Το ασβέστιο και η βιταμίνη D συνεργάζονται για να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε υγιή οστά. Η βιταμίνη D βοηθά επίσης τους μυς σας να λειτουργούν σωστά. Μπορείτε να βρείτε τη βιταμίνη D στο αγελαδινό γάλα, τα ενισχυμένα ποτά σόγιας και ρυζιού και τον ενισχυμένο χυμό πορτοκαλιού.

  • Βιταμίνη Α.

Η βιταμίνη Α είναι αντιοξειδωτική, ο ρόλος του σώματος είναι να βοηθήσει στην προστασία των ιστών και των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες. Συμμετέχει στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος και της υγείας των ματιών και χρησιμοποιείται από τον οργανισμό για ανάπτυξη και ανάπτυξη. Τα τρόφιμα που είναι φυσικά υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη Α περιλαμβάνουν: βερίκοκα, χόρτο κριθαριού, βούτυρο και καρότα (βήτα καροτίνη).

  • Βιταμίνη C.

Συνήθως χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στην υποστήριξη της ασυλίας, γνωρίζατε επίσης ότι η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει με τη δύναμη του συνδετικού ιστού; Η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη αιμοφόρων αγγείων, συνδέσμων και τενόντων. Είναι ένα από τα πρώτα θρεπτικά συστατικά που πρέπει να σκεφτούμε σε περιόδους αθλητικού τραυματισμού. Συμμετέχει επίσης στην παραγωγή αδρεναλίνης, μιας ορμόνης που παράγετε κατά τη διάρκεια της άσκησης. Οι μεγάλες πηγές διατροφής της βιταμίνης C περιλαμβάνουν το καψικό, τα εσπεριδοειδή, τις φράουλες, το μπρόκολο, την ντομάτα και τα ακτινίδια.

  • Βιταμίνη Ε.

Η βιταμίνη Ε είναι γνωστή για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του σώματος από το στρες από οξειδωτική βλάβη. Είναι επίσης ένα θρεπτικό συστατικό που βοηθά στη στήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος και προστατεύει τα κύτταρα μας. Καθώς οι άνθρωποι αυξάνουν το φορτίο άσκησης εν αναμονή για ένα τρέξιμο γεγονός, το ανοσοποιητικό τους σύστημα τίθεται υπό άγχος, ειδικά καθώς βγαίνουμε από το χειμώνα και το κρύο και την εποχή της γρίπης – τα πλούσια σε βιταμίνη Ε τρόφιμα μπορούν να βοηθήσουν στη στήριξη του σώματος αυτή τη στιγμή. Τρόφιμα φυσικά υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη Ε περιλαμβάνουν ελαιόλαδο, αμύγδαλα, φουντούκια, τοφου, αβοκάντο και ηλιόσπορους.

Αθλητικό συμπλήρωμα διατροφής με βιταμίνες

Μπορείτε να πάρετε τις βιταμίνες που χρειάζεστε για να υποστηρίξετε τις αθλητικές επιδόσεις σας από φυσικά τρόφιμα. Εάν είστε επαγγελματίας αθλητής, ωστόσο, θα πρέπει να αυξήσετε την ποσότητα της πρόσληψης βιταμινών σας, λαμβάνοντας συμπληρώματα διατροφής για αθλήματα. Μιλώντας για αθλητικά συμπληρώματα διατροφής, ένα από τα καλύτερα προϊόντα στην αγορά είναι το BlackWolfWorkout το οποίο έχει πολλές διαφορετικές βιταμίνες και μέταλλα. Το BlackWolfWorkout είναι ένα σύνολο 3 συμπληρωμάτων. Παίρνετε ένα για να το χρησιμοποιήσετε πριν από την προπόνηση, ένα για να το χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης και ένα για να το χρησιμοποιήσετε μετά την εκπαίδευσή σας. Το συμπλήρωμα προ-προπόνησης βελτιώνει τα επίπεδα ενέργειας, την αντοχή και τη συγκέντρωσή σας. Περιέχει πολλά διαφορετικά συστατικά, μερικά από τα οποία περιλαμβάνουν κρεατίνη, BCAA και πρωτεΐνες. Ο σκοπός αυτής της φόρμουλας είναι να σας δώσει περισσότερη ενέργεια πριν αρχίσετε να εργάζεστε. Αυτός που χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια της άσκησης σας βελτιώνει τη ροή του αίματος, την αντοχή και τη δύναμη, βοηθώντας έτσι να αξιοποιήσετε στο έπακρο την προπόνησή σας! Αυτός ο τύπος περιλαμβάνει αμινοξέα, BCAA, υδατάνθρακες και βιταμίνες. Στο τέλος, ο τύπος που χρησιμοποιείται μετά την άσκηση μειώνει το χρόνο αποκατάστασης και δίνει ώθηση στα κέρδη σας! Αυτός έχει πολλές διαφορετικές βιταμίνες και μέταλλα για να βοηθήσει το σώμα σας να ανακάμψει μετά από μια συνεδρία. Αυτός ο τύπος βοηθά επίσης στην απομάκρυνση των τοξινών και του νερού από το σώμα! Εάν χρησιμοποιηθεί σωστά, τα συμπληρώματα BlackWolfWorkout δεν θα έχουν σχεδόν καμία αρνητική παρενέργεια! Και αυτό ισχύει τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες! Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του BlackWolfWorkout για να βρείτε πιο ολοκληρωμένες πληροφορίες διατροφής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>