Έκζεμα και ψωρίαση: ποιες είναι οι διαφορές τους;

Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν τις διαφορές μεταξύ του εκζέματος και της ψωρίασης. Και οι δύο είναι οι συνθήκες του δέρματος που μπορούν να κρατήσουν το δέρμα να φαίνεται ομαλό και υγιές. Είναι εύκολο να συγχέουμε το έκζεμα και την ψωρίαση. Και οι δύο είναι δερματικές συνθήκες. και οι δύο μπορεί να προκαλέσουν φαγούρα και μπαλώματα κόκκινου, ξηρού δέρματος. και οι δύο είναι χρόνιες. και οι δύο τείνουν να αντιμετωπίζονται με παρόμοιο τρόπο. Κοιτάξτε προσεκτικά και δώστε προσοχή, όμως, και θα αρχίσετε να παρατηρείτε τη διαφορά μεταξύ του έκζεμα και της ψωρίασης.

Κατανόηση του έκζεμα και της ψωρίασης

  • Έκζεμα.

Το έκζεμα μπορεί να είναι μια μακροχρόνια πάθηση που επηρεάζει το δέρμα. Εμφανίζεται λόγω αντίδρασης υπερευαισθησίας. Αυτό αναγκάζει το δέρμα να αντιδράσει υπερβολικά σε ορισμένους παράγοντες ενεργοποίησης, όπως βαφές, υφάσματα, σαπούνια, ζώα και άλλα ερεθιστικά. Το έκζεμα είναι πολύ συχνές στα βρέφη. Πολλοί άνθρωποι ξεπερνούν την υπερευαισθησία κατά την παιδική ηλικία ή την πρώιμη ενηλικίωση. Το δέρμα μπορεί να εμφανίζεται κόκκινο, φλεγμονώδες, ξεφλούδισμα, ρωγμές, φλύκταινες ή πλήρωση με πύο. Γενικά, δεν καλύπτεται με λεκέδες νεκρό δέρμα. Το έκζεμα μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε στο σώμα και να προκαλέσει έντονη φαγούρα. Το μεγαλύτερο έκζεμα μπορεί να εκκαθαριστεί με τοπική θεραπεία.

  • Ψωρίαση.

Ένα παχύ patch των λευκών ζυγών είναι χαρακτηριστικό της ψωρίασης. Η ψωρίαση είναι μια χρόνια αυτοάνοση κατάσταση που έχει ως αποτέλεσμα την υπερπαραγωγή των κυττάρων του δέρματος. Τα νεκρά κύτταρα συσσωρεύονται σε ασήμι-λευκές κλίμακες. Το δέρμα γίνεται φλεγμονώδες και κόκκινο, προκαλώντας σοβαρό κνησμό. Όπως και με το έκζεμα, μερικές τοπικές θεραπείες μπορούν να φέρουν την ψωρίαση σε ύφεση. Η κατάσταση δεν είναι μεταδοτική.

Μάθηση των διαφορών μεταξύ του έκζεμα και της ψωρίασης

Τα παιδιά παίρνουν έκζεμα. Μπορούν επίσης να λάβουν ψωρίαση. Ενώ περισσότερα παιδιά αναπτύσσουν έκζεμα από την ψωρίαση, σχεδόν το 1% των παιδιών έχουν ψωρίαση. Δεν είναι πάντα εύκολο να διαπιστώσετε εάν ένα παιδί έχει έκζεμα ή ψωρίαση. Μια μελέτη που διεξήχθη στην Αυστραλία διαπίστωσε ότι τα περισσότερα παιδιά που είχαν ψωρίαση είχαν αρχικά διαγνωστεί από τον γιατρό τους πρωτοβάθμιας φροντίδας ως έχοντα άλλη ασθένεια, συχνά έκζεμα. Σε ένα εκπαιδευμένο μάτι του δερματολόγου, το έκζεμα και η ψωρίαση τείνουν να φαίνονται αρκετά διαφορετικά. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για έναν δερματολόγο να πει τη διαφορά μεταξύ του εκζέματος και της ψωρίασης, συμπεριλαμβανομένου του τι βλέπει το δέρμα, το μέγεθος της φαγούρας και όπου εμφανίζεται η νόσο στο δέρμα. Εδώ είναι οι γενικές διαφορές μεταξύ του εκζέματος και της ψωρίασης:

  • Η ψωρίαση προκαλεί καλά καθορισμένα, παχιά, κόκκινα, κηλιδωτά έμπλαστρα, συνήθως σε περιοχές όπως οι αγκώνες και τα γόνατα. Είναι συνηθισμένο να βλέπεις την ψωρίαση στο πρόσωπο, στους γλουτούς και στο τριχωτό της κεφαλής ενός παιδιού. Θα δείτε επίσης συχνά παχιά κομμάτια του δέρματος με επικαλυπτική ερυθρότητα.
  • Το έκζεμα τείνει να εμφανίζεται στους απατεώνες των γόνατων και των αγκώνων.
  • Τα παιδιά που πάσχουν από ψωρίαση τείνουν να έχουν ήπια φαγούρα. Στο έκζεμα, η φαγούρα μπορεί να είναι έντονη.

Χρησιμοποιήστε το Revitol Eczema Cream για τη θεραπεία του έκζεμα και της ψωρίασης

Αν και το έκζεμα και η ψωρίαση είναι διαφορετικές καταστάσεις, η θεραπεία για τα δύο είναι συχνά παρόμοια. Και το καλύτερο προϊόν για την αντιμετώπιση τόσο του εκζέματος όσο και της ψωρίασης είναι το Revitol Eczema Cream. Το Revitol Eczema Cream είναι μια πρωτοποριακή λύση για την περιποίηση της επιδερμίδας, η οποία είναι ειδικά διαμορφωμένη από κορυφαίους δερματολόγους για την ανακούφιση και την ανατροπή της επανάληψης του εκζέματος και της ψωρίασης. Αυτή η κρέμα εμπλουτίζεται με κεραμίδιο και επομένως είναι σε θέση να αυξήσει και να επαναφέρει τα αμυντικά χαρακτηριστικά του χόρτου. Τα υλικά που βρίσκονται μέσα στο Revitol Eczema Cream αλληλεπιδρούν αρμονικά για να ελαχιστοποιήσουν τη φλεγμονή μαζί με κνησμό που συνδέεται με το έκζεμα και την ψωρίαση. Το Revitol Eczema Cream θα είναι σε θέση όχι μόνο να αποκαταστήσει ορατά περισσότερο υγιές δέρμα εντός τριών ημερών, αλλά είναι επίσης μια ομοιοπαθητική φόρμουλα που είναι αρκετά ευγενής για βρέφη, παιδιά και ενήλικες. Παρόλο που το έκζεμα και η ψωρίαση είναι τόσο απογοητευτικές, ερεθιστικές, δεν πρέπει να είναι καταστροφικές. Εάν αγωνίζεστε με τη διαχείριση του εκζέματος ή της ψωρίασης, το Revitol Eczema Cream είναι πραγματικά η καλύτερη λύση. Κάντε κλικ παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>