Έκζεμα – αιτίες και θεραπεία

Το έκζεμα είναι μια κοινή κατάσταση του δέρματος που χαρακτηρίζεται από φαγούρα και φλεγμονή επιδερμίδες. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τα αίτια του έκζεμα και πώς να αντιμετωπίζετε τα συμπτώματά του. Το έκζεμα είναι μια κατάσταση που κάνει το δέρμα σας κόκκινο και φαγούρα. Είναι συνηθισμένο στα παιδιά αλλά μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Το έκζεμα είναι μακράς διαρκείας (χρόνιο) και τείνει να φωτοβολεί περιοδικά. Μπορεί να συνοδεύεται από άσθμα ή αλλεργική ρινίτιδα. Οι αιτίες του εκζέματος δεν είναι πλήρως κατανοητές. Αλλά πιστεύεται ότι προκαλείται από ένα υπερδραστήριο ανοσοποιητικό σύστημα που ανταποκρίνεται επιθετικά όταν εκτίθεται σε ερεθιστικά.

Συμπτώματα έκζεμα

Τα συμπτώματα του έκζεμα ποικίλλουν ευρέως από άτομο σε άτομο και περιλαμβάνουν:

 • Ξηρό δέρμα.
 • Κνησμός, ο οποίος μπορεί να είναι σοβαρός, ειδικά τη νύχτα.
 • Κόκκινα έως καφετιά γκρι μπαλώματα, ειδικά στα χέρια, τα πόδια, τους αστραγάλους, τους καρπούς, το λαιμό, το άνω μέρος του στήθους, τα βλέφαρα, στο εσωτερικό της καμπής των αγκώνων και των γόνατων, και στα βρέφη, στο πρόσωπο και στο τριχωτό της κεφαλής.
 • Μικρές, ανυψωμένες ανωμαλίες, οι οποίες μπορεί να διαρρεύσουν υγρό και να κρούσουν πάνω όταν γρατσουνιστούν.
 • Πυκνό, ραγισμένο, λείο δέρμα.
 • Ακατέργαστο, ευαίσθητο, διογκωμένο δέρμα από το ξύσιμο.

Το έκζεμα αρχίζει συνήθως πριν από την ηλικία των 5 ετών και μπορεί να παραμείνει στην εφηβεία και την ενηλικίωση. Για μερικούς ανθρώπους, αναβλύζει περιοδικά και στη συνέχεια εκκαθαρίζεται για κάποιο χρονικό διάστημα, ακόμα και για αρκετά χρόνια.

Το έκζεμα προκαλεί

Το υγιές δέρμα λειτουργεί ως φραγμός για τη συγκράτηση της υγρασίας και για την προστασία του σώματος από τις περιβαλλοντικές προκλήσεις. Οποιοσδήποτε παράγοντας που διαταράσσει την ικανότητα του δέρματος να δρα ως αποτελεσματικό φράγμα μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια υγρασίας, προκαλώντας ξηρότητα και την είσοδο αλλεργιογόνων, ερεθιστικών και βακτηριδίων, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε φλεγμονή και μόλυνση. Οι πιθανές αιτίες έκζεμα είναι:

 • Παράγοντες που προκαλούν ξηρότητα του δέρματος, το οποίο με τη σειρά του επηρεάζει τη λειτουργία φραγμού του δέρματος.
 • Γενετικές μεταλλάξεις που επηρεάζουν τη λειτουργία φραγμού του δέρματος.
 • Δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος προκαλώντας ανεπιθύμητη φλεγμονώδη απόκριση στο δέρμα.

Ορισμένες ουσίες ή καταστάσεις που ονομάζονται παράγοντες σκανδαλισμού μπορούν να προκαλέσουν έκζεμα ή να χειροτερέψει. Αυτοί οι παράγοντες ενεργοποίησης μπορούν να είναι:

 • Ερεθιστικά όπως σαπούνια και απορρυπαντικά, μαλλί, μολύνσεις δέρματος, ξηρό δέρμα, χαμηλή υγρασία, θερμότητα, εφίδρωση ή συναισθηματικό στρες.
 • Αλλεργιογόνα όπως ακάρεα σκόνης, γύρη, καλούπια ή τρόφιμα.

Η διαβούλευση με το γιατρό σας μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τους παράγοντες ενεργοποίησης.

Θεραπεία έκζεμα

Μετά την εκμάθηση αιτιών έκζεμα, καθώς και τα συμπτώματα, τώρα σίγουρα θέλετε να μάθετε για τη θεραπεία. Ευτυχώς, η θεραπεία για το έκζεμα μπορεί να γίνει απλά στο σπίτι κάνοντας τα εξής:

 • Αλλαγή απορρυπαντικών πλυντηρίων ρούχων ή σαπουνιών που ενδέχεται να προκαλέσουν ερεθισμό.
 • Αποφύγετε τη στενή τοποθέτηση ή το τραχύ ρουχισμό.
 • Αποφύγετε το ξύσιμο της πληγείσας περιοχής.
 • Χρησιμοποιείτε κρέμα έκζεμα, ειδικά εκείνη που περιέχει κολλοειδή πλιγούρι βρώμης, επειδή μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη.

Τέλος, για τις πληροφορίες σας, καμία άλλη κρέμα έκζεμα δεν προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα από το Revitol Eczema Cream. Το Revitol Eczema Cream συνδυάζει υψηλής ποιότητας συστατικά και μια φτιαγμένη με ακρίβεια φόρμουλα για να γίνει η πιο ελπιδοφόρα κρέμα θεραπείας για έκζεμα της δεκαετίας. Με συστατικά όπως το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού και το μέντα, το Revitol Eczema Cream θα απαλύνει στιγμιαία έως σοβαρή φαγούρα και ερεθισμό, ενώ τα φυσικά κεραμίδια και το κολλοειδές πλιγούρι βρώμης αναζωογονούν το κατεστραμμένο δέρμα. Σε μια διπλά τυφλή μελέτη, το Revitol Eczema Cream αποδείχθηκε επιστημονικά ότι δουλεύει γρηγορότερα και καλύτερα από το κορυφαίο εμπορικό σήμα που διατίθεται χωρίς ιατρική συνταγή. Το Revitol ήταν το καλύτερο προϊόν για τη μείωση της φαγούρας, την ελάφρυνση του ερεθισμού, τη μείωση της ερυθρότητας και την αποτροπή μελλοντικών διαρροών από οποιοδήποτε άλλο προϊόν που δοκιμάστηκε. Κάντε κλικ παρακάτω για να μάθετε περισσότερα εκπληκτικά γεγονότα σχετικά με αυτή την επαναστατική λύση έκζεμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>